έντονη, πιπεράτη γεύση, ιδιάζον άρωμα, λιγότερο γλυκό από τα άλλα μέλια με ελαφρά πικρή επίγευση. Με τις λέξεις αυτές θα μπορούσαμε να δώσουμε μια πρώτη γρήγορη περιγραφή των μακροσκοπικών γνωρισμάτων του. Τα ουσιαστικά όμως προτερήματα αυτού του μελιού είναι όσα δεν φαίνονται «δια γυμνού οφθαλμού».Το μέλι καστανιάς είναι πλούσιο –ίσως το πιο πλούσιο- σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βάριο καθώς και σε φρουκτόζη και τανίνες λόγω του δένδρου της καστανιάς.
Μπείτε και στη σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ