tromaktiko: Σαμαράς: «Όχι άλλα μέτρα λιτότητας»

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Σαμαράς: «Όχι άλλα μέτρα λιτότητας»



Ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτη τους διεθνείς δανειστές και τους εκπροσώπους τους στην Ελλάδα στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος για άλλη μία φορά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί να παρθούν νέα μέτρα...
«Όχι άλλα μέτρα λιτότητας, η διαφορά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας θα καλυφθεί αποκλειστικά με διαρθρωτικά μέτρα, που, άλλωστε, είναι δική μας προτεραιότητα και επιλογή και τα έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία. Εμείς θέλουμε και κάνουμε ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση μέσα στον Δεκέμβριο», αναφέρει ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου
Μάλιστα, το πρωί θα υπάρξει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στο τραπέζι αναμένεται να βρεθεί το θέμα του δημοσιονομικού κενού.
Μετά τη συνάντησή τους, θα συσκεφθεί υπό τον Αντώνη Σαμαρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αναβολή στο «ραντεβού» Στουρνάρα - τρόικας
Πάντως, το τετ α τετ του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το πρωί της Κυριακής, μετατέθηκε για τη Δευτέρα.
Η αναβολή κρίθηκε σκόπιμη, καθώς τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και η τρόικα χρειάζονται και άλλο χρόνο προετοιμασίας πριν από την έναρξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων.

Μίνι υπουργικό
Το βράδυ του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε τρίωρη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου την οποία είχε συγκαλέσει ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει των διαβουλεύσεων με την τρόικα.
Στη συνάντηση πήραν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Μαυραγάνης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος, έκανε λόγο για κάλυψη της απόστασης που μας χωρίζει με την τρόικα στο θέμα του δημοσιονομικού κενού.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν τα μέτρα τα οποία παρουσιάζει η ελληνική πλευρά στην τρόικα ως διαρθρωτικά καλύπτουν την απόσταση που υπάρχει στο θέμα του δημοσιονομικού κενού, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Ναι. Κατά την άποψή μας ναι. Βεβαίως, την καλύπτει».
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «δεν έχει πια σημασία να μιλάμε για ύψος. Επειδή έχουμε καταθέσει προσχέδιο προϋπολογισμού με συγκεκριμένους στόχους, καταθέτουμε συγκεκριμένα διαρθρωτικά μέτρα που να κάνουν τους στόχους αυτούς αξιόπιστους».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!