tromaktiko: Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής: «Εκλογικές παραβάσεις από τον Γ. Δημαρά»

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής: «Εκλογικές παραβάσεις από τον Γ. Δημαρά»



Η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στην ανακοίνωση της... Παράταξης «Γιάννης Δημαράς - Άρμα Πολιτών» με τίτλο: «Στο κενό θα πέσει για άλλη μια φορά η επίθεση στο Γιάννη Δημαρά», επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο τρόπο, το θέμα του epoli.gr για την έκπτωση του κ. Γ. Δημαρά από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, εξαιτίας παράβασης της διαδικασίας εκλογικών δαπανών, για τις Περιφερειακές Εκλογές του 2010.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης «Γιάννης Δημαράς - Άρμα Πολιτών» με ημερομηνία 30/10/2013 και τίτλο «Στο κενό θα πέσει για άλλη μια φορά η επίθεση στο Γιάννη Δημαρά», η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής διευκρινίζει τα εξής:

• Η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων που προβλέπεται από το Ν. 3870/2010 δεν είναι όργανο της εκάστοτε Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά απλώς διευκολύνεται ως προς την έδρα λειτουργίας της.

• Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων είναι δικαστικός, τα μέλη της είναι εκπρόσωποι κρατικών φορέων και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν εκπροσωπείται.

• Με τον Ν. 4147/2013 ρυθμίστηκαν περιπτώσεις που θεωρούντο, παραβάσεις του Ν. 3870/2010. Προϋπόθεση της ρύθμισης είναι να έχουν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών όλες οι εκλογικές δαπάνες εμπρόθεσμα.

• Η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων της Αττικής είχε προχωρήσει στη διαδικασία ελέγχου δαπανών ανεξαρτήτως του αν είχαν καταχωρηθεί ή όχι τα στοιχεία.

• Έπρεπε να αναρτηθούν οι παραπάνω αποφάσεις προκειμένου να προβούν οι ενδιαφερόμενοι στις προβλεπόμενες ενστάσεις σύμφωνα με το Ν. 4147/2013.

• Ο κ. Γ. Δημαράς εμπίπτει στις διατάξεις του Ν. 4147/2013 διότι είχε καταθέσει εμπρόθεσμα τις δαπάνες του στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δεν μπαίνει σε κανένα πολιτικό παιχνίδι και υπηρετεί με συνέπεια τους νόμους του Κράτους».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!