tromaktiko: Πυροσβέστης έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα της διάσωσης

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πυροσβέστης έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα της διάσωσης



Κινδύνευσε να χάσει ακόμη και τη ζωή του πάνω στην εκτέλεση του καθήκοντος ένας πυροσβέστης, ενώ... προσπαθούσε να σώσει τις περιουσίες κατοίκων της Κρεμαστής στη Ρόδο που βρέθηκαν στο έλεος του υδάτινου εφιάλτη την περασμένη Παρασκευή!

Ο πυροσβέστης που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, είχε αναλάβει την άντληση νερών από το υπόγειο ενός σπιτιού, αλλά η αντλία που χειριζόταν υπέστη βραχυκύκλωμα και χτυπήθηκε από ισχυρή ηλεκτρική εκκένωση η οποία τον κεραυνοβόλησε! Για καλή του τύχη, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί και έβγαλε το καλώδιο από την πρίζα.
Αυτό και το γεγονός ότι φορούσε πολύ χοντρά πλαστικά γάντια και μονωτικά άρβυλα έσωσαν τον πυροσβέστη, που μεταφέρθηκε από συναδέλφους του στο νοσοκομείο όπου παραμένει για προληπτικούς λόγους. Όπως είπαν οι γιατροί, ο οργανισμός του είναι ισχυρός, γι’ αυτό και η καρδιά του άντεξε τα 220 βολτ που δέχθηκε!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!