tromaktiko: Προ των πυλών της εξόδου από τη Γερουσία ο Μπερλουσκόνι – σήμερα η ψηφοφορία

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Προ των πυλών της εξόδου από τη Γερουσία ο Μπερλουσκόνι – σήμερα η ψηφοφορία



Εντός της ημέρας είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα η κρίσιμη ψηφοφορία για την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία της Ιταλίας, μία ημέρα αφότου...
ο το κόμμα Forza Italia του Καβαλιέρε απέσυρε τη στήριξή του προς την κυβέρνηση συνεργασίας του Ενρίκο Λέτα.

Ο κ. Μπερλουσκόνι έχει ζητήσει την αναβολή της ψηφοφορίας της Ολομέλειας, ισχυριζόμενος ότι διαθέτει νέα στοιχεία κατά της τελεσίδικης καταδίκης του για φοροδιαφυγή στα τέλη Αυγούστου, που είναι και η αιτία για την πιθανή αποπομπή του από το σώμα.

Η συζήτηση είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας. Οπαδοί του Καβαλιέρε αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από την οικία του και έξω από τη Βουλή, σε μία προσπάθεια να υποστηρίξουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Σημειώνεται πως η απόσυρση στήριξης του Forza Italia προς τον Λέτα δεν είναι «θανατηφόρα» για την κυβέρνηση συνασπισμού, καθώς η παράταξη του Καβαλιέρε δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη να της στερήσει την πλειοψηφία.

Η δύναμη του Καβαλιέρε έχει μειωθεί έπειτα από την απόσχιση ομάδας βουλευτών υπό τον πρώην προστατευόμενο του Μπερλουσκόνι, Αντζελίνο Αλφάνο. Ο κ. Αλφάνο έχει διαμηνύσει πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση Λέτα.

Από την πλευρά του, ο κ. Λέτα έχει χαιρετήσει τη διαίρεση στους κόλπους της μπερλουσκονικής δεξιάς, σημειώνοντας πως «θα βοηθήσει τη σταθερότητα».
skai.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!