tromaktiko: Ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές Λυκείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές Λυκείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας



Σειρά ενημερωτικών δράσεων σχετικά με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον αντίκτυπό τους στην καθημερινότητα του πολίτη, πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct.

Οι δράσεις αυτές απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε εξειδικευμένες ομάδες πολιτών, όπως επιχειρηματίες , αγρότες, φοιτητές, νέους επιστήμονες κ.α. και έτσι στο πλαίσιο της ενημερωτικής αυτής εκστρατείας, ξεκίνησαν πρόσφατα και οι επισκέψεις σε μαθητές Λυκείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε. Αχαΐας, πραγματοποιηθήκαν ήδη δύο ενημερωτικές επισκέψεις στο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Α’ Λύκειο Πατρών, διάρκειας τριών ωρών, ενώ για τον μήνα Δεκέμβριο, έχουν προγραμματισθεί επιπλέον δύο επισκέψεις σε σχολεία της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη και τον ρόλο των ενεργών πολιτών για την διαμόρφωση της Ευρώπης του μέλλοντος. Ακολουθεί ανοικτός διάλογος με τους μαθητές και τους καθηγητές τους.

Οι ενημερωτικές δράσεις είναι ενταγμένες στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει αναπτυχθεί σε όλη την Ευρώπη με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών και θα συνεχισθεί και το πρώτο εξάμηνο του 2014 σε Λύκεια και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, με αφορμή την Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε. και τις εκλογές για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο του 2014.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ενημέρωση των μαθητών της περιοχής μας, γεγονός που ενισχύεται με την ενεργό συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου.

«Έχουμε την ευκαιρία να αναλαμβάνουμε για ακόμα μία περίοδο την ευθύνη λειτουργίας του Περιφερειακού Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού των δραστηριοτήτων μας, έχουμε εντάξει και στοχευμένες ενημερώσεις σε σχολεία (Λύκεια) της περιοχής, προκειμένου οι νέοι μας, ως πολίτες της Ευρώπης, να ευαισθητοποιηθούν και να λάβουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών που θα δώσουν νέο όραμα για την Ευρώπη που θέλουμε» υπογράμμισε ο κ. Αγγελόπουλος συμπληρώνοντας: «Θεωρούμε ότι στη σημερινή συγκυρία που ο ευρωσκεπτικισμός γιγαντώνεται και μορφώματα αντιδημοκρατικά επιχειρούν να φέρουν το σκοτάδι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, είναι χρέος όλων μας να αναλάβουμε δράσεις που θα δώσουν μια ελπιδοφόρο διέξοδο, μέσα από τη δημοκρατική συμμετοχή και την ενίσχυση της ιδέας της συνευθύνης».





     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!