tromaktiko: Βαγγέλη, πες ...αλεύρι; Η Λούκα σε γυρεύει...

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Βαγγέλη, πες ...αλεύρι; Η Λούκα σε γυρεύει...



Γράφει ο Αιας
Αν ανατρέξει κάποιος στο πρόσφατο παρελθόν θα θυμηθεί ότι, ο Β. Βενιζέλος, αυτός ο υπερτιμημένος και υπερόπτης πολιτικός, έχει συνδέσει το όνομά του είτε με αυταρχισμούς (νόμος περί Τύπου)... είτε με πονηρίες (νόμος περί Ευθύνης Υπουργών), είτε με ανοησίες (διαφοροποίηση του ΦΠΑ στις μπουγάτσες).
Η Λούκα Κατσέλη είναι η μοναδική πολιτικός που αποκάλυψε το πραγματικό πολιτικό πρόσωπό του, πριν ακόμη μεταλλάξει το ΠΑΣΟΚ σε νεοφιλελεύθερο κομματικό μόρφωμα και συνιστώσα της λαομίσητης κυβέρνησης Σαμαρά.

Οκτώβριος 2011. Στο Μαξίμου, παρουσία του Γ. Παπανδρέου, ο Β. Βενιζέλος, πιέζει ασφυκτικά την Λούκα Κατσέλη, ώστε να μεταπειστεί και να ψηφίσει το περιβόητο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά. Προφανώς νόμιζε ότι, με αυτόν τον ιδιόμορφο «τσαμπουκά» που τον διακρίνει θα «τουμπάριζε» τη Λούκα.

Β. Βενιζέλος: Αν δεν ψηφιστεί θα είναι καταστροφή για τη χώρα. Αύριο θα ζητήσω εκλογές!
Λ. Κατσέλη: Είναι σαφές ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές! Εσύ περνάς μια νεοφιλελεύθερη γραμμή, εγώ αντιστέκομαι σε αυτό, και σου επαναλαμβάνω ότι η «τρόικα» ποτέ δεν ζήτησε το άρθρο 37, αυτό είναι δικής σου έμπνευσης. Περνάς τη γραμμή ορισμένων εργοδοτών. Κάνεις ρουσφέτι σε 4-5 επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εκδότες!

Η συζήτηση διακόπηκε από τον τότε Πρωθυπουργό και η συνέχεια είναι γνωστή. Η Λ. Κατσέλη, παρά τον Βενιζελικό εκβιασμό, έμεινε σταθερή στις απόψεις της και καταψήφισε το άρθρο 37, που αποτέλεσε (καθώς υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία) την απαρχή της διάλυσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, συνιστώντας τη βασική αιτία για την όξυνση της κρίσης.

Ε, λοιπόν, ο Βενιζέλος, αυτή τη ...χυλόπιτα δεν θα μπορέσει ποτέ να χωνέψει.
Ετσι, στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ δεν αποτελεί έκπληξη ότι, ο εκ των τοποτηρητών της Μέρκελ, επεχείρησε, ψευδόμενος, να εμπλέξει τη Λ. Κατσέλη, στην αμαρτωλή σύμβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Τόσα ψέματα και τόση παραπλάνηση του ελληνικού λαού, τόση διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας, τόση ξεδιαντροπιά μόνο οι μακάβριοι ολετήρες του ολέθριου δικομματισμού είναι δυνατόν να επιδείξουν.
«Δεν είχα καμία αρμοδιότητα ή ανάμειξη, ούτε στις διαπραγματεύσεις, ούτε στη σύνταξη της επίμαχης σύμβασης για τα υποβρύχια, που έγιναν εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Άμυνας», τόνισε στην αποστομωτική δήλωσή της η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, προσθέτοντας ότι, «η συμφωνία πλαίσιο που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τις εμπλεκόμενες εταιρίες τον Μάρτιο του 2010 φέρει τις υπογραφές του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ ο κυρωτικός της σύμβασης συζητήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με εισηγητή κατά την ψήφισή του τον τότε υπουργό Άμυνας, δηλαδή τον κ. Βενιζέλο».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας επισήμανε ότι «εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι η σύμβαση ήταν προβληματική και έχει οδηγήσει τις δύο πλευρές στα δικαστήρια», ενώ κατέστησε σαφές ότι οι σκιές της υπόθεσης καλό θα είναι να διερευνηθούν σε βάθος».

Η συνέχεια στη Βουλή, όταν οι ...σαδιστές του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσουν να καταθέσουν την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Θα είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαπιστώσουμε «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος» του Βενιζέλου, που όταν δεν δημαγωγεί (λέγοντας φερ’ ειπείν τα αντίθετα, τώρα, όσων έλεγε παλιότερα για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και τη νομιμότητά του) απειλεί. Μιλά με ιταμό ύφος, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και, κυρίως, να υπαγορεύσει...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!