Τα περιστατικά που σχετίζονται με τέτοιου είδους παραπτωματική δραστηριότητα, εμφανίζουν αυξημένη συχνότητα στις γειτονιές του Ηρακλείου, ενώ η σημειολογία η οποία χαρακτηρίζει αυτές τις πρακτικές, έγκειται τόσο στην ωμή παραβίαση του ασύλου της οικίας των ηλικιωμένων όσο και την εξαπάτηση τους, με στόχο την «οικονομική τους αφαίμαξη».
Σε έρευνα του flashnews.gr, ηλικιωμένοι που διαμένουν στις περιοχές των καμινίων, δειλινών, των πατελών, του πόρου και της N. Aλικαρνασσού, μιλούν, ανοικτά, για το θέμα και οι απόψεις τους αποτυπώνουν τον τρόμο και την ανασφάλεια που αισθάνονται, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες.
Με ανήσυχο βλέμμα και το φόβο να διαφαίνεται στα πρόσωπα τους, δηλώνουν χαρακτηριστικά:
- 73χρονη (κα. Μαρία) : «ο σύζυγος μου έχει πεθάνει, τα παιδιά μου δε μένουν κοντά, και όταν αρχίζει να βραδιάζει κλειδώνομαι στο σπίτι και δε βγαίνω έξω ότι κι αν ακούσω»,
- 68χρονος (κος Γιώργος) : «δίπλα στο κρεβάτι έχω ένα μαχαίρι για να το χρησιμοποιήσω αν χρειαστεί»,
- 76χρονη (κα. Ελένη): «ακούω διάφορα στις ειδήσεις για κάποια άτομα που ξεγελούν ηλικιωμένους για να τους πάρουν λεφτά και λένε ότι γνωρίζουν τα παιδιά τους και φοβάμαι μήπως συμβεί και σ’ εμένα»
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης κρουσμάτων συναφών με το παραπάνω θέμα, η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, εκτός από την επιβολή έννομης τάξης, έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης ηλικιωμένων που αφορά τα σημεία που συνθέτουν αυτή τη παράνομη μεθοδολογία.
flashnews.gr