tromaktiko: Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Νέα ρουκέτα στους απελπισμένους

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα ρουκέτα ετοιμάζεται να ρίξει το υπουργείο Οικονομικών στους απελπισμένους φορολογουμένους και συγκεκριμένα... σε περίπου 100.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών και παλαιότητας μέχρι 10 ετών".

ΕΘΝΟΣ: Εκβιάζουν οι Βρυξέλλες με σκι-ώδη παιχνίδια

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ώρα που στην Αθήνα οι συνομιλίες με τους εκπροσώπους της τρόικας βρίσκονταν ένα βήμα πριν από την ευόδωσή τους, στις Βρυξέλλες εκδηλωνόταν ωμός εκβιασμός. Ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, ισχυριζόταν ότι τις δύο πλευρές «χωρίζουν μίλια και δισεκατομμύρια» και μετέθετε τη συμφωνία για «μετά τις διακοπές του σκι»".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ναός της πανθρησκείας η Αγία Σοφία!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το όλο σχέδιο εντάσσεται στον γενικότερο προγραμματισμό αναβάθμισης της Κωνσταντινούπολης και ανάδειξής της σε κέντρο του πλανήτη, σε μια Παγκόσμια Πρωτεύουσα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μεταθέτουν τις απολύσεις 2.000 υπαλλήλων για Μάρτιο

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση ζητάει αναβολή στις αποφάσεις με σκοπό οι αποχωρήσεις του Δεκεμβρίου να προκύψουν από τις διαθεσιμότητες του περασμένου Ιουλίου. Οι δανειστές δεν προσμετρούν στις απολύσεις την «έξοδο» των συμβασιούχων, το προσωπικό των αμυντικών βιομηχανιών και τους 500 «κοπανατζήδες»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κοροϊδια με τα ακίνητα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα επιχείρηση εξαπάτησης χιλιάδων φορολογουμένων ετοιμάζει η κυβέρνηση, επιχειρώντας λίφτινγκ στο αρχικό σχέδιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, αποκρύπτοντας επιμελώς το γεγονός ότι αυτό που συζητείται, προκειμένου να... καμφθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών και να μην κινδυνεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία, δεν είναι τίποτε άλλο από τη μετεξέλιξη του χαρατσιού".

ΕΣΤΙΑ: Δήμευση περιουσιών ζητούν οι λαϊκιστές

Η εφημερίδα τονίζει ότι "χιλιάδες φορολογούμενοι εκλήθησαν το 2013 να καταβάλουν σε φόρους ποσά που υπερβαίνουν κατά πολύ το σύνολο του εισοδήματός τους. Αυτό συνέβη κυρίως λόγω της φορολογίας των ακινήτων και της σωρευτικής καταβολής των φόρων τριών ετών, εντός ενός έτους".

Η ΑΥΓΗ: "Η διαπλοκή χτυπάει... κίτρινο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αφηνίασαν «Τα Νέα» με σεξισμό και λάσπη κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Στοχευμένες αναφορές με σκοπό την απαξίωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Σκηνικό ανατροπής της δεοντολογίας μετά την καταγγελία Τσίπρα για αδιαφάνεια και δωράκια στη χορήγηση των ψηφιακών συχνοτήτων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Συσκότιση!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η ενεργειακή φτώχεια, αφού 350.000 νοικοκυριά μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οι εντολές αποσύνδεσης αυξήθηκαν κατά 15% από πέρυσι και κατά 75% από το 2009, ενώ στη συντριπτική πλειονότητα αφορούν σπίτια και εξοχικά".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Χάσμα μεταξύ Αθήνας και τρόικας

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χάσμα εξακολουθεί να χωρίζει την κυβέρνηση και την τρόικα ως προς το δημοσιονομικό κενό του 2014, αν και σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, κατά τη χθεσινή συνάντηση, αυτό περιορίστηκε στα επίπεδα του 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η Αθήνα έχει μιλήσει για 500 εκατ.".

Ο ΛΟΓΟΣ: Νέο μνημόνιο περιμένουν οι μισοί Ελληνες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιπρόσθετα μέτρα και νέο μνημόνιο εκτιμά ότι θα φέρει η διάσταση απόψεων μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης το 47% των Ελλήνων ενώ μόλις το 16% πιστεύει σε κάποια αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο αντιλαϊκός κατήφορος δε σταματά με κυβερνήσεις του Ευρωμονόδρομου

Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: Η δρομολόγηση νέων αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση και οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς Ευρωπαίους και υπερατλαντικούς εταίρους επιβεβαιώνουν ότι, παρά τις όποιες διαφορές, καμία κυβέρνηση, που υπερασπίζεται την Ευρωπαϊκή Ενωση, αναγνωρίζει το χρέος και υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία, δε θέλει ή δεν μπορεί να ανακόψει τον αντιλαϊκό κατήφορο"

ΤΑ ΝΕΑ: Τρόικα: Πόλεμος νεύρων. Προκαλούν και κωλυσιεργούν

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πόλεμο νεύρων στην ελληνική πλευρά, με συνεχείς απαιτήσεις αλλά και προκλητικές διαρροές για συμφωνία μετά τις γιορτές, κάνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, παρότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους δημοσιογραφικούς στόχους που είχαν τεθεί από την τρόικα".

Kontranews: Φεύγουν 4 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξ΄αιτίας των διαλυτικών τάσεων που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την ανοιχτή πλέον αμφισβήτησή του, αλλά και τις κινήσεις που εκδηλώνονται για την ανατροπή του απ΄την ηγεσία του κόμματος".

NEWSBOMB: Οδηγούν σε εμφύλιο τη χώρα

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη στιγμή που η χώρα έχει σχεδόν διαβεί τις «Συμπληγάδες πέτρες» των μνημονίων και της δημοσιονομικής σταθερότητας, αποκτώντας, μετά από 6 χρόνια ύφεσης, πρωτογενές πλεόνασμα προκειμένου να απαλλαγεί από τα μνημόνια και την επιτήρηση, όλως τυχαίως τα «γεράκια των αγορών» βομβαρδίζουν μέσω του ξένου τύπου, με ρεπορτάζ και διαπιστώσεις ότι υπάρχει φόβος εμφυλίου στην Ελλάδα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αλλη μία «Μαρία» στη Θεσσαλονίκη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Επένδυση 230 εκατ.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε συμφωνία κατέληξαν ΟΛΠ και COSCO ώστε να ξεμπλοκάρουν οι επενδύσεις της κινεζικής εταιρείας στο εμπορευματικό λιμάνι του Πειραιά που θα καταστεί έτσι το πιο σύγχρονο της Μεσογείου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κομισιόν: Μεγάλη απόσταση για συμφωνία με την Ελλάδα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τεράστια απόσταση χωρίζει ακόμη κυβέρνηση και τρόικα για τα μέτρα του 2014, τα οποία μάλλον καθίστανται αναπόφευκτα. «Μας χωρίζουν μίλια και δισεκατομμύρια» δήλωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ερωτηθείς για την πορεία των συζητήσεων στην Αθήνα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αποφάσεις στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, ούτε στην έκτακτη που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!