tromaktiko: Αξιολόγηση παντού για πλεονάζον προσωπικό

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αξιολόγηση παντού για πλεονάζον προσωπικό



Ακόμη και από φορείς που έχουν ήδη συγχωνευθεί, όπως για παράδειγμα οι συγκοινωνίες, για να εντοπισθεί πλεονάζον προσωπικό, που θα οδηγηθεί σε διαθεσιμότητα...
και ενδεχομένως απόλυση.

Αξιολόγηση των φορέων σε όλο το δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν ήδη συγχωνευθεί όπως για παράδειγμα οι συγκοινωνίες, για να εντοπισθεί πλεονάζον προσωπικό, που θα οδηγηθεί σε διαθεσιμότητα και ενδεχομένως απόλυση, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Τις κυβερνητικές προθέσεις επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης. Όπως εξήγησε, αναφερόμενος στο σχέδιο των 4000 απολύσεων μέχρι το τέλος του έτους, οι 2.000 υπάλληλοι θα προέλθουν από την πρώην ΕΡΤ (αφαιρουμένων εκείνων που θα επαναπροσληφθούν στο νέο φορέα, καθώς και από τους επίορκους υπαλλήλους που υπολογίζονται σε 200 -300 άτομα. Μεγαλύτερη «δεξαμενή» θα αποτελέσουν οι αμυντικές βιομηχανίες, όπου, εφόσον προωθηθεί το σχέδιο για συρρίκνωση ΕΑΣ και ΕΛΒΟ με την λειτουργία μόνο ενός εργοστασίου και για τις δυο εταιρείες αλλά και η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, θα προκύψουν έως και 1000 υπάλληλοι προς απόλυση.

Ο υπουργός δήλωσε βέβαιος ότι η τρόικα θα μετρήσει τις απολύσεις αυτές, παρά τις ενστάσεις που διατύπωνε μέχρι πρόσφατα. Για τον αριθμό που υπολείπεται έως τις 4000, στο στόχαστρο μπαίνουν τα ΝΠΙΔ, μεγάλα, μεσαία και μικρά, στα οποία θα επεκταθεί η αξιολόγηση, ενώ στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν - κατά βάση - οργανισμοί για τους οποίους αν συζητείτο η κατάργησή τους, τελικώς δεν έγινε τίποτε. Η αξιολόγηση θα αφορά όλες τις ΔΕΚΟ, ακόμη και αυτές που έχουν συγχωνευτεί όπως οι συγκοινωνιακοί φορείς ενώ θα εξαιρεθούν μόνο αυτές που είναι υπό ιδιωτικοποίηση.

«Πρέπει να περάσουμε από την αξιολόγηση του πυρήνα του κράτους στην αξιολόγηση της «περιφέρειας» και δη των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου. Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει με τις συγχωνεύσεις - το να συγχωνεύουμε δύο οργανισμούς και να έχουμε ένα διοικητικό συμβούλιο δεν είναι πραγματική συγχώνευση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ενώ επεσήμανε με νόημα πως «όλοι οι υπουργοί γνωρίζουν ποια νομικά πρόσωπα ανήκουν στο υπουργείο τους και θα πρέπει να κινήσουν τη σχετική διαδικασία».

Το θέμα, σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί στη συνάντηση με την τρόικα την Παρασκευή, όπως και το ζήτημα του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας άλλων 12.500 - με τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας να βρίσκονται στο επίκεντρο - για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει παράταση χρόνου, πέρα από το τέλος του έτους.
e-go.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!