tromaktiko: Το απόγευμα η συνάντηση Αναστασιάδη - Ντάουνερ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Το απόγευμα η συνάντηση Αναστασιάδη - Ντάουνερ



Στη σκιά του τελεσιγράφου των Ηνωμένων Εθνών για άμεση συμφωνά των δύο πλευρών ώστε να αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις , που προκάλεσε... αρνητικές εντυπώσεις και σωρεία αντιδράσεων στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα έχει το απόγευμα καθοριστικής σημασίας συνάντηση με τον, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι, ωστόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε να δοθούν ακόμη μερικές ώρες αφού σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των δύο διαπραγματευτών με κύριο θέμα το κοινό ανακοινωθέν.

Στη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να ξεκαθαριστούν ζητήματα αναφορικά με τη διαδικασία επανέναρξης των συνομιλιών και τις ενέργειες του Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας θα επαναλάβει τη θέση της Λευκωσίας ότι είναι αναγκαία η κατάληξη σε κοινό ανακοινωθέν, το οποίο θα καθορίζει τις βασικές αρχές λύσεις.

Το προεδρικό κατηγορεί τον κ. Ντάουνερ για μεθοδεύσεις για επανέναρξη των συνομιλιών, χωρίς την ύπαρξη κοινού ανακοινωθέντος, για παρεμβάσεις προς την πλευρά της ΕΕ για το μη διορισμό ειδικού απεσταλμένου και για την απόρριψη της πρότασής του για επιστροφή της Αμμοχώστου.
alithia.com.cy
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!