tromaktiko: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Από την εξεταστική των υποβρυχίων στο ρομαντικό αρμένισμα με το καραβάκι

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Από την εξεταστική των υποβρυχίων στο ρομαντικό αρμένισμα με το καραβάκι



Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός
Δεν έχει περάσει καιρός, συγκεκριμένα τη Δευτέρα του Πάσχα, 16 Απριλίου 2012, τότε που η Νέα Δημοκρατία σε επίσημη ανακοίνωσή της έλεγε:
«Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1, δεν δικαιούται, πλέον, να σιωπά.
Είναι, άλλωστε, ο ίδιος που - το 2010 - αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου, για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους. Για παράδειγμα: Δέσμευσε το Δημόσιο να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά σε τακτές ημερομηνίες, χωρίς, όμως, να δεσμεύσει την κατασκευάστρια εταιρία, για αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών. Και χωρίς να προβλέψει εγγυητικές επιστολές, καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης.

Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής Άμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δις ευρώ, αλλά – αντί των οκτώ – να έχουμε παραλάβει, μετά από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο. Και αυτό με προβλήματα, τα οποία διορθώθηκαν εκ των υστέρων.»

Ήρθε το «πλήρωμα» όχι του .. υποβρυχίου, αλλά του χρόνου και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πρόταση για εξεταστική, για τα Ναυπηγεία και κατ’ επέκταση για τα υποβρύχια, θέτει την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προ των ευθυνών της απέναντι στην «εθνική ζημιά» που επικαλείτο και η ίδια πριν από ενάμισι χρόνο με βροχή σχετικών ανακοινώσεων.

Από την άλλη, με πρόσχημα την αγαστή δικομματική συνεργασία και πάντα το καλό του τόπου.. ο πρωθυπουργός (και παρά τη διατυπωμένη δημόσια απόσταση του κ. Αβραμόπουλου), έχει δηλώσει πως η παραπάνω ανακοίνωση, όπως και άλλες της ΝΔ για το ίδιο θέμα, μάλλον έχουν γραφεί .. από λάθος και ουδέν μεμπτό για τον κ. Βενιζέλο, ή τέλος πάντων στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν ζημίωσε την Ελλάδα.
Όπως άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ δεν(!) οδήγησε την Ελλάδα στο μνημόνιο.. σύμφωνα και με την τελευταία δήλωση του πρωθυπουργού για τα περιβόητα επτά χρόνια ύφεσης, δείχνοντας ευθέως και την κυβέρνηση Καραμανλή (όπου ξέχασε πως ο ίδιος ήταν υπουργός). Και άρα και η εξεταστική για το μνημόνιο δεν θα γίνει μάλλον ποτέ.. Αλαλούμ δηλαδή.

Η κοινωνία βλέπει και παρακολουθεί. Και πάνω απ’ όλα υποφέρει.
Υποφέρει για τα λάθη άλλων. Των γνωστών, που σήμερα τα «βρήκαν» όπως λέει ο λαός και επάνω στο άρμα της εξουσίας, συνεταιρίζονται, για να αντέξουν ή καλύτερα για να πολεμήσουν το ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται νομοτελειακά πια η επόμενη κυβέρνηση (και με τις ευλογίες της Αμερικής) και τη Χρυσή Αυγή που γιγαντώνεται από την αγανάκτηση του κόσμου.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δίνοντας το χαριστικό χτύπημα στην κοινωνία, με το νόμο για τα ακίνητα, τους πλειστηριασμούς (που ήδη γίνονται από εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και για την Πρώτη κατοικία), τα νέα γεωμετρικά (οριζόντια, κάθετα κλπ) μέτρα και με την συγκάλυψη διαχρονικών ευθυνών, δυναμιτίζουν και ερεθίζουν.

Το ποίημα της «νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης», που τα κυβερνητικά στελέχη επικαλούνται σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις, απαγγέλλεται περισσότερο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, διότι οι προεκλογικές τους κορώνες (προ 18 μηνών) μιλούσαν για ελάφρυνση φόρων, για πάταξη της φοροδιαφυγής και κυρίως για ισοδύναμα μέτρα. Έγιναν αυτά; Όχι! 

Υπάρχει αναπτυξιακός χάρτης; Όχι!
Ξέρουν που θέλουν να πάνε την Ελλάδα, εκτός από το καραβάκι που θα τους αρμενίσει για τους μήνες της ευρωπαϊκής προεδρίας; Όχι!!

Στην Ελλάδα όπου το πρωτογενές πλεόνασμα έγινε με ανθρωποθυσίες, και όπου οι «λίστες τύπου Λαγκάρντ» έκθεμα για τα μουσεία usb τεχνολογίας, αυτή η κυβέρνηση οφείλει να οδηγήσει τη χώρα είτε σε εκλογές είτε σε δημοψήφισμα, γιατί απέτυχε παταγωδώς να προστατέψει την κοινωνική συνοχή.

Γιατί κάνει αυτό ακριβώς που έκανε και η κυβέρνηση του 2009. Με άλλο σύνθημα εξελέγη και άλλα κάνει. 

Απλή λογική .. και κατά Σωκράτη.
Η εξουσία όμως είναι γλυκιά.

Και ένα αρμένισμα με το περιβόητο καραβάκι, για έξι μήνες ακόμη δεν βλάπτει.
Άλλωστε το ναυάγιο είναι για πιο μετά.
news4all.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!