tromaktiko: Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Cyta ζητούν οι συντεχνίες

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Cyta ζητούν οι συντεχνίες



Το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Cyta εξέτασαν το πρωί σε έκτακτη συνεδρία τους οι πέντε συντεχνίες του ημικρατικού οργανισμού και...
αποφάσισαν να αποστείλουν εντός της ημέρας επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ώστε να δώσουν τις θέσεις τους.

Αυτό αποφάσισαν στη συνεδρία τους που ολοκληρώθηκε πριν μερικά λεπτά. Να σημειωθεί ότι οι πέντε συντεχνίες είχαν να παρακαθήσουν μαζί στο ίδιο τραπέζι εδώ και πολλούς μήνες.

Κυριότερη κοινή θέση, είναι ότι ζητούν άμεση εμπλοκή των εργαζομένων σε όλες τις επαφές και διαπραγματεύσεις που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση του ημικρατικού οργανισμού.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των συντεχνιών ΕΠΟΕΤ, ΠΑΣΕ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΑΣΕΤ και ΣΕΠ συμφώνησαν σε κοινές θέσεις σύμφωνα με τις οποίες αποφάσισαν να αγωνιστούν από κοινού για «διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του οργανισμού και κατά της ιδιωτικοποίησης του».

Ζητούν άμεση εμπλοκή των εργαζομένων στο διάλογο και δηλώνουν ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις σε οποιεσδήποτε αποφάσεις που θα έχουν ετσιθελικό χαρακτήρα.

Ακόμα, ζητούν όπως οι όποιες αποφάσεις διασφαλίζουν τα νομικά και συνταγματικά τους δικαιώματα ως προς τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Σε επιστολή τους που θα αποστείλουν σήμερα στον υπουργό Οικονομικών θα καταγράφονται οι πιο πάνω θέσεις και θα ζητείται συνάντηση με τον Χάρη Γεωργιάδη εντός της εβδομάδας, ενώ τηρείται ετοιμότητα για δυναμικά μέτρα.

philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!