tromaktiko: Ο Άγγελος Τσιγκρής στο Forum Ανάπτυξης Πάτρας, για την πρόληψη του εγκλήματος

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ο Άγγελος Τσιγκρής στο Forum Ανάπτυξης Πάτρας, για την πρόληψη του εγκλήματος



Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ως 6 μμ, ο δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής θα μιλήσει...
σε ημερίδα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης (16ο Money Show Πάτρας) που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Astir Palace στην Πάτρα.
Ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής Άγγελος Τσιγκρής θα μιλήσει με θέμα: “Η κοινωνική πρόληψη ως αντίδοτο στο έγκλημα και ως προϋπόθεση ευημερίας και ανάπτυξης”.
Στην ίδια ημερίδα θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομία Δημήτρης Γεωργατζής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυφυλάκων Δημήτρης Φωτόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Νομού Αχαΐας Χρήστος Μαζαρακιώτης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας.
Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Άγγελος Τσιγκρής θα τονίσει τα ακόλουθα:
«Τα αδιέξοδα της καθημερινότητας των Ελλήνων αυξάνονται δραματικά, με το 68% των Ελλήνων να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, με σχεδόν 1,4 εκατομμύρια Έλληνες να μην έχουν δουλεία, με έξι στους δέκα νέους να είναι άνεργοι, με 250.000 νέους επιστήμονες να έχουν ήδη φύγει στο εξωτερικό, με τρία εκατομμύρια Έλληνες να ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, με ένα (1) στα πέντε (5) παιδιά να στερείται ακόμη και βασικών ειδών διατροφής και με τους άστεγους να ξεπερνούν τις 20.000.
Η χώρα βιώνει μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση με δραματικές επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό, που αρχίζει να παρουσιάζει σοβαρά σημάδια διάβρωσης. Μια από τις επιπτώσεις της κοινωνικής παθογένειας είναι η δραματική αύξηση της εγκληματικότητας και των κρουσμάτων βίας.
Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια διαρκή αύξηση των δεικτών της εγκληματικότητας, που μας κατατάσει στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξησή της, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.
Η κάθε κοινωνική οργάνωση έχει τα επίπεδα της βίας και της εγκληματικότητας που της αναλογούν. Οι δείκτες διακύμανσης της βίας και της εγκληματικότητας που παρουσιάζει μια κοινωνία, αποτελούν τον πλέον αξιόπιστο δείκτη μέτρησης των φαινομένων παθογένειας που ενδημούν σε αυτή.
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά η πρωτοφανής αύξηση των φαινομένων αυτών πρέπει -μεταξύ των άλλων- να μειωθεί η ανεργία, να ανέβει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, να αναβαθμισθεί το κοινωνικό κράτος, να δοθούν ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους και να διασφαλισθούν τα μέσα για την επίτευξή τους, να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι της νέας γενιάς, να μειωθεί το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών, να ενσωματωθούν οι κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες του πληθυσμού.
Με άλλα λόγια, πρέπει να οικοδομηθεί μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης, με ίσες ευκαιρίες για όλους και η Πολιτεία οφείλει να κάνει το χρέος της και να επωμιστεί την ευθύνη που της αναλογεί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για αυτούς που έχουν ανάγκη...».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!