tromaktiko: Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης Mediahuis καταργεί το 20% των θέσεων εργασίας του

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης Mediahuis καταργεί το 20% των θέσεων εργασίας του



O βελγικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Mediahuis, στον οποίο ανήκουν οι τέσσερις μεγαλύτερες εφημερίδες της Φλάνδρας, θα καταργήσει 205 θέσεις εργασίας, δηλαδή το...
20% του προσωπικού του, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τη συγχώνευση στα τέλη Ιουνίου του ομίλου Corelio, που εκδίδει την εφημερίδα De Standaard και την Het Nieuwsblad, με τον αντίπαλο όμιλο Concentra, που εκδίδει τις τοπικές εφημερίδες Gazet van Antwerpen και Belang Van Limburg. Ο νέος όμιλος ονομάστηκε Mediahuis.

Τέσσερις μήνες αργότερα ο επικεφαλής του Mediahuis Γκερτ Ισμπάρ αναφέρθηκε σε μια επιτροπή της εταιρείας στις επιπτώσεις της συγχώνευσης, την ώρα που η κυκλοφορία των τεσσάρων εφημερίδων βρίσκεται σε πτώση.

«Η εταιρεία θέλει να προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές δαπανών ωθώντας τις εφημερίδες να συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό», εξήγησε ο Ισμπάρ.

Ένας εκπρόσωπος των συνδικαλιστών, ο Ρικ φαν Ρετ, εξήγησε ότι υπάρχει «ανησυχία» στις τέσσερις εφημερίδες εξαιτίας «της αβεβαιότητας για τις θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν».

Προς όφελος της συνεργασίας των τεσσάρων εφημερίδων θα συγκεντρωθεί το σύνολο της σύνταξης της Het Nieuwsblad και της Gazet van Antwerpen στην Αμβέρσα, ενώ θα υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ όλων των εφημερίδων, σύμφωνα με τη διεύθυνση.

Η Mediahuis διαβεβαίωσε πάντως ότι επιθυμεί να «συνεχίσει να επενδύει» σε κάθε έναν από τους τίτλους και ότι η «ιδιαιτερότητα» του καθένα θα διατηρηθεί. Σκοπεύει επίσης να επενδύσει στην επί πληρωμή διαδικτυακή ενημέρωση επιπέδου, διατηρώντας παράλληλά δωρεάν ιστότοπους για κάθε μία από τις εφημερίδες.

imerisia.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!