tromaktiko: Αγνοείται ένα από τα φυλακισμένα μέλη των Pussy Riot

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Αγνοείται ένα από τα φυλακισμένα μέλη των Pussy Riot



Η τύχη της Νάντια Τολοκονίκοβα, της φυλακισμένης ακτιβίστριας και μέλους του δημοφιλούς ρωσικού συγκροτήματος... Pussy Riot αγνοείται τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με την οικογένειά της, η ρωσική κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει προχωρήσει σε μια ακόμα ακραία μεθόδευση για να την φιμώσει.

Η Νάντια εκτίει ποινή φυλάκισης δύο ετών για «χουλιγκανισμό» έπειτα από την σύλληψη της από τη ρωσική αστυνομία για ακτιβισμό εναντίον της ακροδεξιάς κυβέρνησης Πουτιν.

Η νεαρή μουσικός έχει απασχολήσει τη διεθνή κοινότητα με τα γράμματά της από το «κολαστήριο» της φυλακής της Mordovia όπου βρισκόταν έγκλειστη.

Στα γράμματα της, έκανε λόγο για 17ωρη καταναγκαστική εργασία, 4ωρο ύπνο, απάνθρωπες τιμωρίες και ξυλοδαρμούς από τους δεσμοφύλακες και φρικιαστική συμπεριφορά από τις συγκρατούμενές της που ωθούνταν από την διεύθυνση των φυλακών να χτυπούν η μια την άλλη.
Ο πατέρας της δηλώνει τώρα ότι τα ίχνη της έχουν χαθεί από τις 21 Οκτωβρίου, κατά τη μεταφορά της σε μια απομακρυσμένη φυλακή της Ρωσίας και πως δεν γνωρίζουν αν είναι ζωντανή, αν την χτύπησαν ή αν βρίσκεται σε απομόνωση.

Ο σύζυγός της 24χρονης κάνει λόγο για προσπάθεια φίμωσης εκ μέρους της κυβέρνησης Πουτιν η οποία, όπως αναφέρει, «θέλει να την εξαφανίσει».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!