tromaktiko: Reuters: Πάνω από 1.000 περικοπές θέσεων στην Tepco

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Reuters: Πάνω από 1.000 περικοπές θέσεων στην Tepco



Περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας σχεδιάζει να περικόψει η ιαπωνική Tokyo Electric Power Co (Tepco), μέσω οικειοθελών αποχωρήσεων, μέχρι... το δεύτερο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Οι νέες περικοπές, που θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2015, αναμένεται να ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο, όταν η Tepco θα δώσει στη δημοσιότητα το αναθεωρημένο επιχειρησιακό πλάνο της για το επόμενο έτος. Ήδη, η εταιρεία είχε ανακοινώσει σχέδια να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 3.600 έως τον Μάρτιο του 2014.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα προσπαθεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια προκειμένου να καθαρίσει την πολύπαθη μονάδα, δυόμισι χρόνια μετά από την καταστροφή της από το σεισμό και το τσουνάμι.

Στη σκιά της έντονης ανησυχίας που πυροδότησε μια σειρά από διαρροές στον πυρηνικό σταθμό, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πρόσφατα φιλόδοξο σχέδιο ύψους άνω των 470 εκατ. δολαρίων για τον καθαρισμό του σταθμού.

Το σχέδιο κινείται σε δύο άξονες: ο πρώτος αφορά στην κατασκευή ενός παγωμένου υπόγειου τείχους περιμετρικά των κατεστραμμένων αντιδραστήρων, ο οποίος θα βάλει τέλος στις διαρροές και θα αποτρέψει την επαφή των υπόγειων υδάτων με το - ραδιενεργό - νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη των ράβδων καυσίμου. Ο δεύτερος συνίσταται στην κατασκευή μιας δεύτερης μονάδας επεξεργασίας, όπου θα φιλτράρονται τα ραδιενεργά σωματίδια από το νερό.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η κυβέρνηση χορήγησε 10 δισ. δολάρια στην Tepco, προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες καθαρισμού της πυρηνικής μονάδας. Για τον ίδιο σκοπό, ο ίδιος ο όμιλος έχει ήδη δαπανήσει περίπου άλλα τόσα χρήματα, τα οποία προστέθηκαν στις δαπάνες ύψους 50 δισ. για ορυκτά καύσιμα, με στόχο να καλυφθεί το κενό στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
naftemporiki.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!