tromaktiko: Ιωάννινα: "Βαφτίσια"....στην Εγνατία [video]

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ιωάννινα: "Βαφτίσια"....στην Εγνατία [video]



Σήραγγα "Λορέντζος Μαβίλης' "βαφτίστηκε" σήμερα η σήραγγα Δρίσκου στο νομό Ιωαννίνων.Η τελετή ονοματοδοσίας ,που πραγματοποιήθηκε απο την Εγνατία Οδό Α.Ε και το Ιδρυμα της βουλής των Ελλήνων για τον...
Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία , έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι στην είσοδο της μεγαλύτερης σήραγγας στην Ελλάδα ,παρουσία του κ.Β.Πολύδωρα ,του Δημάρχου Ιωαννίνων κ.Φ.Φίλιου κ.α.

Η σήραγγα της Εγνατίας Οδού "Λορέντζος Μαβίλης" ,έχει μήκος 4,8 χλμ και θεωρείται ένα απο τα κορυφαία τεχνικά έργα της Εγνατίας Α.Ε

Το νέο όνομα που απέκτησε σήμερα δόθηκε προς τιμή του ηρωικά πεσόντος στην περιοχή εθελοντή πολεμιστή ,βουλευτή και μεγάλου ποιητή Λορέντζου Μαβίλη στις 28 Νοεμβρίου το 1912.

Το μνημείο στο οποίο είναι τοποθετημένα τα οστά του ,βρίσκεται στα όρια της κοινότητας Βασιλικής , λίγο πιο έξω απο τα Ιωάννινα ,στην περιοχή του Δρίσκου.Σε αυτό το σημείο ο εθελοντής πολεμιστής και ποιητής Λορέντζος Μαβίλης έπεσε μαχόμενος με τους εθελοντές Γαρυβαλδινούς κατά των Τούρκων για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας είχε προτείνει να ονομαστεί η σήραγγα της Εγνατίας Οδού στη θέση Δρίσκος Ιωαννίνων , σήραγγα "Λορέντζος Μαβίλης" ,κάτι που έγινε πράξη σήμερα .Στην είσοδο της σήραγγας η Εγνατία Α.Ε κατασκεύασε και τοποθέτησε μία μεγάλη πλακέτα με το όνομα Λορέτζος Μαβίλης για να θυμίζει τον ποιητή που έπεσε πολεμώντας ηρωικά για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!