tromaktiko: Ράμπο και ΕΔΕ στο νοσοκομείο Λαμίας λίγο πριν αφήσει την καρέκλα ο Π.Κουτσοπίνης [video]

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ράμπο και ΕΔΕ στο νοσοκομείο Λαμίας λίγο πριν αφήσει την καρέκλα ο Π.Κουτσοπίνης [video]



Έφτασαν τελικά στο νοσοκομείο Λαμίας οι επιθεωρητές του υπουργείου υγείας μετά τις απανωτές καταγγελίες του Παναγιώτη Κουτσοπίνη.
Ο απερχόμενος διοικητής έφτασε μέχρι το μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να πετύχει τον έλεγχο των οικονομικών του νοσοκομείου για την τελευταία 7ετία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ.Κουτσοπίνης έχει εντοπίσει 60 ύποπτους φακέλους που αφορούν στην προμήθεια υγειονομικού υλικού και φαρμάκων.Ο διοικητής παρατήρησε ότι τα ποσά το 2009 για την προμήθεια υγειονομικού υλικού ξεπερνούσαν τα 8 εκ. ευρώ για να πέσουν το 2012 στα 2 εκ ευρώ.

Οι εργαζόμενοι αποδίδουν την οικονομία στην έλλειψη υλικών και καταγγέλλουν πως ο κ.Κουτσοπίνης αγόρασε μόνο κονκάρδες, κάδους και τηλέφωνα ενδοσυνεννόησης.

Οι ράμπο του υπουργείου ξεκαθάρισαν στον διοικητή πως δεν υπάρχει ο χρόνος για να ελέγχθούν τόσες υποθέσεις και του ζήτησαν να επιλέξει τους 3 με 4 πιο σοβαρούς φακέλους.

«Δεν ήθελε να φύγει και εκβίαζε τους πάντες» λέει στο Star εργαζόμενος του νοσοκομείου. «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έψαχναν διοικητή και ο Κουτσοπίνης βομβάρδιζε το υπουργείο με έγγραφα, με δήθεν αποκαλύψεις, προκειμένου να πετύχει να παραμείνει.»

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σοβαρότητας των καταγγελιών του κ.Κουτσοπίνη είναι η υπόθεση του παλιού κυλικείου του νοσοκομείου το οποίο γκρεμίστηκε για να χτιστεί η είσοδος του ιδρύματος.

Για εκείνο το κυλικείο έγιναν δεκάδες δικαστήρια πριν σταματήσει η λειτουργία του. Με την παρέμβαση του τότε υφυπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου είχαν επιταχυνθεί κάποιες διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή της εισόδου.Άγνωστο γιατί ο κ.Κουτσοπίνης επαναφέρει αυτήν την υπόθεση και ζητά από τους ράμπο επανέλεγχο.

30 ΕΔΕ την τελευταία εβδομάδα

Οι εργαζόμενοι μετρούν τις ημέρες για την αποχώρηση του Παναγιώτη Κουτσοπίνη από το νοσοκομείο και αναμένουν τον νέο διοικητή Τάσο Σεπετή.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Δέσποινα Γυπαράκη οι ΕΔΕ ξεπερνούν τις 50.Οι 30 από αυτές ζητήθηκαν την τελευταία εβδομάδα με αποτέλεσμα το μισό προσωπικό να ελέγχει και να ζητά στοιχεία για τους υπόλοιπους. Για τον λόγο αυτό ο σύλλογος των εργαζομένων τύπωσε και αφίσα προκειμένου να καυτηριάσει τον τρόπο που επέλεξε ο κ.Κουτσοπίνης να τους αποχαιρετήσει.

lamiastar.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!