tromaktiko: Μητέρα κάνει το πιο όμορφο δώρο στην οικογένειά της 2 χρόνια μετά το θάνατό της... [video]

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Μητέρα κάνει το πιο όμορφο δώρο στην οικογένειά της 2 χρόνια μετά το θάνατό της... [video]



Είναι κάποιες φορές που η πραγματικότητα, η αληθινή ζωή, μπορεί να ξεπεράσει σε φαντασία, σενάριο και συναίσθημα ακόμη και το πιο καλοδουλεμένο σενάριο ταινίας στον κινηματογράφο.

Όταν διάβασα αυτή την είδηση – και είδα και το σχετικό βίντεο – στο μυαλό μου έκανε «κλικ» η ταινία «PS: I Love You» με τον Gerard Butler και τη Hillary Swank. Μια ταινία όπου ο Gerard σκηνοθέτησε με απόλυτη μαεστρία την ευτυχία της γυναίκας του, για την περίοδο όπου εκείνος δεν θα βρισκόταν πια στη ζωή. Η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο συγκινητική για την Brenda, τη μητέρα τεσσάρων παιδιών, που έχασε τη ζωή της πριν από δύο χρόνια από καρκίνο των ωοθηκών.

Μια ευχή σε ένα αστέρι
Η Brenda και ο David ήταν ευτυχισμένοι. Είχαν αποκτήσει μαζί τέσσερα αγόρια για τα οποία η Αμερικανή θα έκανε τα πάντα. Λίγο όμως μετά τα πρώτα γενέθλια του βενιαμίν της, διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών. Η Brenda αποδέχτηκε με εντυπωσιακό σθένος το γεγονός πως ο θάνατος πλησίαζε απειλητικά. Αυτό όμως δεν σήμαινε σε καμία περίπτωση πως θα άφηνε την οικογένειά της χωρίς ελπίδα. Έγραψε λοιπόν ένα γράμμα, το οποίο εμπιστεύθηκε σε μια καλή της φίλη, με τον όρο να το στείλει στον παραλήπτη του όταν ο σύζυγός της θα έβρισκε νέα σύντροφο να συνεχίσει τη ζωή του. Και αυτή η στιγμή, έφτασε φέτος τα Χριστούγεννα…

Παραλήπτης του γράμματος ήταν η ραδιοφωνική εκπομπή Des Moines, που την περίοδο των Χριστουγέννων λαμβάνει γράμματα ακροατών που θέλουν να πραγματοποιήσουν μία ευχή τους. Οι υπέυθυνοι της εκπομπής συγκινήθηκαν από την κίνηση αυτή και φυσικά ανταποκρίθηκαν άμεσα. Κάλεσαν τον David στο studio της εκπομπής και του διάβασαν το τελευταίο γράμμα της πρώην συζύγου του.

Οι τρεις ευχές
Η Brenda ζητούσε λοιπόν τρεις ευχές από τους υπεύθυνους του σταθμού. Κάθε μία από αυτές αποδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής μιας γυναίκας που δεν ξεχνά να ευγνωμονεί, να αγαπά και να δίνει χαρά σε όσους αγαπάει ακόμη και με τη σκια του θανάτου πάνω της.


Η Jena είναι η νέα σύντροφος του David στην οποία απευθυνόταν η πρώτη ευχή της Brenda
Η πρώτη ευχή απευθυνόταν στη νέα σύντροφο του άντρα της. Αφού την ευχαρίστησε που πήρε μια τόσο μεγάλη απόφαση να αναλάβει τα βάρη μιας οικογένειας τεσσάρων παιδιών και να αντικαταστήσει τη φιγούρα της μητέρας στο μικρότερο από αυτά που το έχει και μεγαλύτερη ανάγκη, της έστειλε το δικό της δώρο.

Μια μέρα αφιερωμένη μόνο σε εκείνη, με beaute, περιποίηση και χαλάρωση. Έτσι για να χαμογελάσει και να «ξέρει πως οι προσπάθειές της εκτιμώνται βαθύτατα από εμένα» όπως δήλωνε χαρακτηριστικά στο γράμμα. Άλλωστε μέσα στο γράμμα η αδικοχαμένη μητέρα συμπεριελάμβανε ένα ακόμη, με παραλήπτη τη Jane, τη σύντροφο του άντρα της, η οποία έχει επίσης δύο παιδιά.


Η δεύτερη ευχή αφορούσε όλη την οικογένεια. Η Brenda ζητούσε να απολαύσουν όλοι μαζί ένα ταξίδι αναψυχής – ένα «μαγικό ταξίδι» όπως έγραφε.

Και η τρίτη και τελευταία της ευχή, είχε αποδέκτη όλο το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο του Mercy όπου και νοσηλευόταν. Η Brenda ήθελε να τους ευχαριστήσει για τις προσπάθειες με ένα λαμπερό γεύμα και πολύ ποτό.

Φυσικά και οι τρεις ευχές της Brenda έγιναν πραγματικότητα, αφού οι υπέυθυνοι της εκπομπής δήλωσαν πως «Δεν υπήρχε κανείς που να μην δακρύσει όταν πήραμε το γράμμα. Μας ενέπνευσε πραγματικά να κάνουμε κάτι για εκείνη».

Μπορεί λοιπόν μια τέτοια ιστορία να φαντάζει στενόχωρη, όμως σκέψου το και αλλιώς. Η αγάπη, η αυτοθυσία και ο αλτρουισμός είναι αρετές που μπορούν να νικήσουν ακόμη και τον ίδιο το θάνατο. Σκέψου το λοιπόν καλά πριν κάνεις τη δική σου ευχή για αυτά τα Χριστούγεννα.
Αξίζει τέλος να παρακολουθήσεις το βίντεο που ακολουθεί, όπου η ραδιοφωνική παραγωγός διαβάζει το γράμμα στον αέρα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!