tromaktiko: Περιφέρεια Αττικής: Ημερίδα με θέμα «Ενεργειακή Πολιτική και Καλές Πρακτικές Εφαρμογής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Ορίζοντα το 2020»

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Περιφέρεια Αττικής: Ημερίδα με θέμα «Ενεργειακή Πολιτική και Καλές Πρακτικές Εφαρμογής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Ορίζοντα το 2020»



Η Περιφέρεια Αττικής, εγκαινιάζοντας το ρόλο της ως Συντονιστή του Συμφώνου των Δημάρχων, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας και την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, ημερίδα με θέμα... «Ενεργειακή Πολιτική και Καλές Πρακτικές Εφαρμογής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Ορίζοντα το 2020» την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 9:30- 14:30 στην αίθουσα Ολυμπία Β του ξενοδοχείου Divani Caravel (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα). Δημοσίευση της διοργάνωσης υπάρχει αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Συμφώνου των Δημάρχων http://www.eumayors.eu/agenda_el.html?id_event=826

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε για τη διοργάνωση : «Με ακόμα μία δράση της, η Περιφέρεια Αττικής, προσπαθεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των φορέων σχετικά με το πολύ σημαντικό θέμα της ενεργειακής πολιτικής. Πρέπει να γίνει σε όλους μας συνείδηση ότι για μια βιώσιμη πόλη, για μια καλύτερη ζωή, πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η επικείμενη ημερίδα».

Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους εκπρόσωποι από το Tampere της Φινλανδίας, ειδικοί εμπειρογνώμονες σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από το Ινστιτούτο Wuppertal της Γερμανίας, το ΤΕΕ και εκπρόσωποι Δήμων της Αττικής. Ειδικότερα, θα παρουσιαστεί η μεθοδολογία ανταλλαγής γνώσεων που αναπτύχθηκε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CASCADE- Cities Exchanging on Local Energy Leadership», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου καθώς και η εμπειρία του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) από σχετικά ευρωπαϊκά έργα.

Στο τέλος της ημερίδας θα διεξαχθεί συζήτηση πάνω σε θέματα σχετικά με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή των Δήμων της Ελλάδας στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» www.eumayors.eu

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα CASCADE (www.cascadecities.eu), και το Δήμο Αμαρουσίου, ο οποίος μετέχει στο πρόγραμμα αυτό.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!