tromaktiko: Ανενεργή παραμένει η Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ανενεργή παραμένει η Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης



«Αγώνα δρόμου» έως τις 31 Δεκεμβρίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να στελεχώσει την Υπηρεσία Εσωτερικής...
Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Αν και κανονικά η Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έπρεπε να λειτουργεί από τα τέλη Οκτωβρίου, λόγω των προβλημάτων στην στελέχωσή της η λειτουργία της ανεστάλη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης κάλεσε μέχρι την προσεχή Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου τους ενδιαφερόμενους εφοριακούς υπάλληλους που επιθυμούν να μετακινηθούν στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα.

Σημειώνεται πως στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης κατατίθενται υποχρεωτικά οι προσφυγές εναντίον πράξεων της φορολογικής διοίκησης για επιβολή προστίμων και φοροδιαφυγή.

Όταν ένας φορολογούμενος αμφισβητεί την καταλογιστική πράξη φόρου, δασμού, προστίμου κτλ, που έχει εκδοθεί σε βάρος του οφείλει να υποβάλει «ενδικοφανή προσφυγή» με αίτημα την επανεξέταση της πράξης από την Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης.

Εντός 60 ημερών από την υποβολή της ενδικοφανούς προσφυγής η Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης εκδίδει απόφαση την οποία θα κοινοποιεί στον υπόχρεο, αλλιώς θα τεκμαίρεται πως η αίτηση του έχει απορριφθεί.

Ο φορολογούμενος μπορεί εν συνεχεία να ασκήσει προσφυγή ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Δικαστηρίου κατά της απόφασης της Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης, αλλά όχι κατά της πράξης προσδιορισμού φόρου που εξέδωσε η φορολογική αρχή.

attikipress.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!