tromaktiko: Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη συντήρηση των δρόμων στο Δήμο Βόλου

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη συντήρηση των δρόμων στο Δήμο Βόλου



Παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου στο σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου, συνολικής δαπάνης 645.000 €, από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ), προβλέπεται να υλοποιηθούν το επόμενο δωδεκάμηνο σύμφωνα...
με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου έτους 2013. Πρόκειται για εργολαβίες, οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν σήμερα από το δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών, όπως επίσης υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο κατασκευής νέων οδών, συνολικής δαπάνης 283.365,90 €.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης «πρόκειται για συνολική παρέμβαση με στόχο τη βελτίωση των οδοστρωμάτων και της οδικής ασφάλειας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας. Προσπαθούμε να εξαντλήσουμε κάθε οικονομικό περιθώριο και να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα του Δήμου, ώστε, σε περίοδο μεγάλων περικοπών για την αυτοδιοίκηση, να ανταποκριθούμε στις βασικές απαιτήσεις λειτουργίας της πόλης».

Ειδικότερα, τα δυο πρώτα έργα θα συμβάλουν ώστε να υπάρξει βελτίωση της ποιότητας και της οδικής ασφάλειας των δρόμων, αφού προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες: ανακατασκευές τμημάτων οδών λόγω παλαιότητας και εκτεταμένων φθορών, αποκαταστάσεις σε σημεία του οδοστρώματος όπου έχει υποστεί τοπική φθορά, κατασκευές τμημάτων νέων οδών και τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, στο πλαίσιο των έργων θα υπάρξουν διαμορφώσεις και στρώσεις χωμάτινων οδών με υλικό 3Α ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή πρόσβαση σε περιοχές, οι οποίες δεν καλύπτονται από το Τεχνικό Πρόγραμμα της αγροτικής οδοποιίας. Εξάλλου θα υπάρξουν ιεραρχημένες παρεμβάσεις εκτός των οδών, οι οποίες θα αφορούν κατασκευές ρείθρων και κρασπέδων, διαμόρφωση πεζοδρομίων ιδιαίτερα σε κοινόχρηστους χώρους όπως πλατείες και δημόσια κτίρια αλλά και τμηματικές ανακατασκευές πεζοδρομίων σε σημεία που είναι ευθύνης του Δήμου και όχι των ιδιωτών και όπου ελλοχεύουν κίνδυνοι για την ασφαλή διάβαση των πεζών όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις δέντρων ή προεξοχών. Επισημαίνεται ότι έχουν ληφθεί υπόψη τα αιτήματα πολιτών, τα οποία καταγράφηκαν αναλυτικά το προηγούμενο διάστημα αλλά και η ανάγκη για έκτακτες παρεμβάσεις οι οποίες προκύπτουν είτε από φθορές, είτε από έργα άλλων φορέων, αλλά και από την κακοκαιρία.

Το τρίτο έργο αφορά την κατασκευή νέων δρόμων, επίσης στο σύνολο του ενιαίου Δήμου, και οι εργασίες που προβλέπονται από τη μελέτη είναι: εκσκαφές, οδοστρωσία, κατασκευές κρασπεδορείθρων, επιχώσεις πεζοδρομίων, ασφαλτοτάπητες καθώς επίσης και ασφαλτικές εργασίες. Το έργο αυτό αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης εργολαβίας του 2012, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

- Τμήμα της επαρχιακής οδού προς Ξενία Πορταριάς

- Δρόμος πίσω από το Ξενία – αποκατάσταση τοιχίου στην Πορταριά
- Τσιμεντρόστρωση δρόμου προς Προφήτη Ηλία στη Μακρινίτσα
- Ασφαλτόστρωση δρόμων στην Νέα Αγχίαλο και τη Δημητριάδα Νέας Αγχιάλου
- Κατασκευή των οδών Αταλάντης, Αδράστου (Αταλάντης – Ιππέων) στην Νέα Δημητριάδα

Τέλος ολοκληρώνεται η κατασκευή της οδού Νίτσας Κολιού στη Νέα Ιωνία ενώ θα ακολουθήσουν εργασίες σε άλλους δρόμους και περιοχές του ενιαίου Δήμου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου.

magnesianews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!