tromaktiko: Τσίπρας: Η Ευρώπη θα αλλάξει πολιτική και θα' ναι «ντάλα μεσημέρι»

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Τσίπρας: Η Ευρώπη θα αλλάξει πολιτική και θα' ναι «ντάλα μεσημέρι»



Την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ διαβεβαιώνει ότι η συντηρητική...
Ευρώπη θα αλλάξει πολιτική και «θα 'ναι ντάλα μεσημέρι».

Σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει έτος μηδέν το 2014 και λέει ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από Βουλή όπου θα έχει πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για ακόμη μία φορά καλεί τους βουλευτές της συμπολίτευσης να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Πολλοί χαρακτηρίζουν υψηλό πολιτικό ρίσκο την απόφασή σας να διεκδικήσετε την προεδρία της Κομισιόν.

Ρίσκο; Θα έλεγα όφελος και μόνο όφελος για την Ελλάδα, παρά τη μικροψυχία με την οποία αντιμετωπίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Γιατί φέρνει την αντίσταση του ελληνικού λαού και μ' αυτό τον τρόπο στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Υπογραμμίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να αντιπαλέψει μαχητικά, με τους λαούς και τους εργαζόμενους σε Νότο, αλλά και σε Βορρά, την καταστροφική λιτότητα. Αποτελεί τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και για μένα προσωπικά. Και όσο μας αφορά θέλουμε να εκληφθεί απ' όλους ως μια προειδοποίηση:

Οι συσχετισμοί δεν είναι αιώνιοι. Αλλάζουν. Οι λαοί δεν θα μείνουν άπραγοι μπροστά στην καταστροφή. Θα αντιδράσουν. Και οι ευρωεκλογές σε λίγους μήνες θα είναι μια σημαντική μάχη, νικηφόρα κατά την πεποίθησή μου, προς αυτή την κατεύθυνση.

imerisia.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!