tromaktiko: Συντονισμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε επιχειρήσεις και εταιρείες της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Συντονισμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε επιχειρήσεις και εταιρείες της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη



Από το Γραφείο Τύπου
Οι έλεγχοι στόχευαν στην ανασφάλιστη εργασία, στην έκδοση των... απαραίτητων φορολογικών στοιχείων (τιμολόγια, αποδείξεις κ.λπ.), στην ορθή τήρηση των προβλεπόμενων βιβλίων κ.ά.

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκαν χθες (19.12.2013) στοχευμένοι έλεγχοι, που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, σε επιχειρήσεις και εταιρείες της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διάφορα καταστήματα της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και έμφαση στα εξής :

· Έλεγχος σχετικά με την έκδοση απόδειξης ελάχιστης αξίας και αναφοράς ημερήσιων πωλήσεων (Αναφορά «Χ») για κάθε έναν μηχανισμό που λειτουργούσε εντός του καταστήματος.

· Αντιστοιχία του αναγραφόμενου επί της απόδειξης Αριθμού Μητρώου με τον αντίστοιχο που αναγράφεται επάνω στον μηχανισμό.

· Έλεγχος της αναγραφόμενης επί της απόδειξης ώρας.

· Έλεγχος του αναγραφόμενου επί της αναφοράς ημερήσιων πωλήσεων ημερήσιου «τζίρου» (πωλήσεις – κύκλος εργασιών), προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδείξεις «μη έκδοσης παραστατικών κατά την πώληση αγαθών».

· Θεώρηση του Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών ενός εκάστου των μηχανισμών που βρέθηκαν να λειτουργούν εντός καταστήματος.

· Έλεγχος υποβολής της τελευταίας δήλωσης Φ.Π.Α. (για το τρίμηνο 07-09/2013 προκειμένου για απλογραφικά βιβλία και 10/2013 προκειμένου για διπλογραφικά).

· Αναζήτηση φορολογικών στοιχείων (δελτίων αποστολής, τιμολογίων, δελτίων αποστολής – τιμολογίων), τα οποία να δικαιολογούν και να καλύπτουν τα εμπορεύματα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα.

· Έλεγχος στη διακίνηση εμπορευμάτων και συγκεκριμένα των σχετικών φορολογικών τους στοιχείων (δελτία αποστολής, τιμολόγια) και ότι οι αναγραφόμενες επί αυτών ποσότητες ανταποκρίνονταν στις πράγματι διακινούμενες.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω ελέγχων, προέκυψαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα έξι (6) εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στα Ειδικά Βιβλία Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) – ανασφάλιστη εργασία.

Οι σχετικές εκθέσεις που συντάχθηκαν για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις, θα αποσταλούν στα αρμόδια υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α.-ΕΤΑΜ και το Σ.ΕΠ.Ε. για τη βεβαίωση και επιβολή διοικητικών προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!