Δείτε ποιο είδος κρασιού συνδυάζεται καλύτερα με κάθε φαγητό…
Με το κυνήγι: ένα κόκκινο με έντομο χαρακτήρα
Με τα μακαρόνια: ένα ελαφρύ κόκκινο
Με τη σαλάτα που περιέχει ξύδι αποφεύγουμε το κρασί
Με τα καπνιστά ψάρια: ένα ξηρό λευκό
Με το ψητό κοτόπουλο: ένα ελαφρύ λευκό ή ένα ελαφρύ κόκκινο
Με τα ψάρια: ένα λευκό ξηρό
Με τα καυτερά: ένα ροζέ
Με τη σούπα: ένα ελαφρύ κόκκινο
Με τα τυριά: όλα τα δυνατά κόκκινα. Το ροκφόρ ταιριάζει και με λευκό γλυκό, ενώ τα κατσικίσια τυριά και με λευκό ξηρό.
Με την ψαρόσουπα: ένα ελαφρύ λευκό
Με τα στρείδια και τα οστρακοειδή: ένα αρωματικό λευκό
Με τα κρασάτα: το ίδιο κρασί που χρησιμοποιήθηκε για τη σάλτσα
Με πάπια ή χήνα: δυνατό κόκκινο
Με τα αλλαντικά: δυνατό κόκκινο κρασί
Με τα γλυκά: γλυκό λευκό ή ακόμη καλύτερα σαμπάνια
flowmagazine.gr