tromaktiko: Σχολικά είδη και παιχνίδια θα γεμίσουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Βόλου

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Σχολικά είδη και παιχνίδια θα γεμίσουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Βόλου



Με την παράδοση νέας μεγάλης ποσότητας σχολικών ειδών και πολυπαιχνιδιών για πέντε παιδικούς σταθμούς του Βόλου, ολοκληρώθηκε για φέτος η συνεργασία των καταστημάτων ΙΚΕΑ με το Δήμο Βόλου που ξεκίνησε με....
συναυλία του Αντώνη Ρέμου στη Λάρισα. Η συνεισφορά των ΙΚΕΑ εντάχθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας του Δήμου Βόλου που υλοποιήθηκε μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, με κεντρικό σύνθημα «…και φέτος, κανένα Βολιωτάκι χωρίς τα απαραίτητα για την καινούργια σχολική χρονιά».

Σε ευχαριστήρια επιστολή του προς την εταιρεία ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απ.Παντσάς επισημαίνει χαρακτηριστικά: “Με τη δική σας βοήθεια, όπως και με τη βοήθεια πολλών άλλων επιχειρήσεων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οργανώσεων, εθελοντών και απλών πολιτών, καταφέραμε να στήσουμε μια μεγάλη προσπάθεια συμπαράστασης σε παιδιά που, φέτος, θα είχαν μεγάλη δυσκολία να προμηθευτούν τα σχολικά τους είδη. Μας βοηθήσατε τα μέγιστα να δημιουργήσουμε μια γέφυρα επικοινωνίας και αλληλεγγύης και να δώσουμε το μήνυμα ότι είμαστε μια κοινωνία συνοχής και αλληλοβοήθειας».

Σημειώνεται ότι φέτος, χάρις στην καλύτερη οργάνωση, την έγκαιρη προετοιμασία και τη μεγαλύτερη υποστήριξη από φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες, ο Δήμος Βόλου κατάφερε να υποστηρίξει 1.357 παιδιά, καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών τους για το ξεκίνημα της χρονιάς.

Σύμφωνα με τον κ.Παντσά, με την νέα αυτή ποσότητα σχολικών ειδών από τα ΙΚΕΑ δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει μια δεύτερη φάση βοήθειας προς εκείνα τα σχολεία που έχουν αυξημένες ανάγκες όλο το χρόνο και λειτουργούν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Πρόκειται για το Εσπερινό Γυμνάσιο, που έχει πάνω από 120 παιδιά, τα 10ο και 17ο Δημοτικά Σχολεία Νέας Ιωνίας και Βόλου αντίστοιχα, στο Αλιβέρι και στην Αγία Παρασκευή, με σύνολο 200 περίπου μαθητών.

Καταλήγοντας στην επιστολή του προς τα ΙΚΕΑ ο κ. Παντσάς τονίζει ότι «στο Δήμο Βόλου είμαστε υπερήφανοι που χάρις και στη δική σας βοήθεια φέτος τα παιδιά πέντε παιδικών σταθμών θα έχουν όμορφα μεγάλα παιχνίδια για την καθημερινότητα τους, αλλά και πολλά άλλα παιδιά θα έχουν τα απαραίτητα σχολικά είδη. Να είστε σίγουροι ότι στις μέρες μας κάθε προσφορά πιάνει τόπο. Πάμπολλα παιδικά χαμόγελα ικανοποίησης οφείλονται στη δική σας κατανόηση και αρωγή».

Χορηγία Η/Υ σε 5 σχολεία

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόλου κ.Κερασία Μπαρτζιώκα, με επιστολή της προς την εταιρεία «Μπισκότα Παπαδοπούλου» ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση για την απόφασή της, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου, να χορηγήσει 5 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε ισάριθμα σχολεία του Δήμου Βόλου. «Εκτιμούμε πραγματικά τη διάθεση προσφοράς στα σχολεία της πόλης μας, την οποία εκφράσατε εμπράκτως, μέσα από αυτή τη γενναιόδωρη κίνησή σας. Σε εποχές πραγματικά δύσκολες για τη χώρα μας, αποδείξατε ότι ακόμη υπάρχουν άνθρωποι κι εταιρείες, που τρέφουν ουσιαστικό ενδιαφέρον κι ευαισθησία για τα παιδιά, για τα οποία όλοι μας θα πρέπει να μεριμνούμε, ώστε να μορφώνονται με τις καλύτερες δυνατές εκπαιδευτικές συνθήκες», επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η κ.Μπαρτζιώκα.

Τα Σχολεία στα οποία διατέθηκαν οι 5 υπολογιστές είναι: 10o Nηπιαγωγείο Βόλου, 17ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 36ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 22ο Νηπιαγωγείο Βόλου και 9ο Γυμνάσιο Βόλου.

magnesianews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!