tromaktiko: Βενετία το Ηράκλειο από τη βροχή (photos)

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Βενετία το Ηράκλειο από τη βροχή (photos)



του Γιώργου Ι. Παπαδάκη
Η κακοκαιρία χτύπησε και το Ηράκλειο για τα καλά ενώ στα Χανιά τα σοβαρά προβλήματα συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Ηρακλείου τρέχει...
και δεν φτάνει με τα περιστατικά εγκλωβισμών, απαντλήσεις υδάτων να δίνουν και να παίρνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κληθεί να αντιμετωπίσει δεκάδες τέτοια περιστατικά λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Μία γυναίκα εγκλωβίστηκε με το παιδί της μέσα στο αυτοκίνητο τους στην περιοχή των Μεσαμπελιών ενώ πληροφορίες του prismanews αναφέρουν ότι στην Φορτέτσα ένας νεαρός άνδρας προσέκρουσε με το δίκυκλο του πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητο λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος που έχει μετατραπεί σε λάσπη εξ αιτίας και των έργων που εκτελούνται στην περιοχή και που δεν λένε να τελειώσουν.

Γεμάτοι με νερά είναι και οι δρόμοι και στην Παραλιακή Λεωφόρο του Ηρακλείου με τους οδηγούς να πηγαίνουν σημειωτόν ενώ σε άλλες περιπτώσεις να εγκλωβίζονται. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στη Λεωφόρο Κνωσσού η οπόια σύμφωνα με μαρτυρίες έχει μετατραπεί σε μία τεράστια λίμνη με λάσπη!

Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για τους πεζούς στην πόλη αφού η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζουν οι δρόμοι καταστούν δύσκολη έως αδύνατη τη μετακίνηση τους. Αυτή την ώρα η βροχόπτωση έχει σταματήσει και η κατάσταση στους κεντρικούς δρόμους αναμένεται να ομαλοποιηθεί όταν θα “φύγουν” τα πολλά νερά.

Κακοκαιρία και στα Χανιά

Η κακοκαιρία έχει πλήξει από νωρίς το πρωί και την πόλη των Χανίων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να τρέχει και να μην φτάνει. Οι απαντλήσεις υδάτων από σπίτια που έχουν πλημμυρίσει ξεπερνούν τις 30, σύμφωνα με πληροφορίες. Σε πολλούς δρόμους του επαρχιακού δικτύου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις με την Αντιπεριφέρεια να δίνει οδηγίες για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Προσοχή στις μετακινήσεις λέει η αντιπεριφέρεια Χανίων - Έκλεισαν αρκετοί δρόμοι

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Νομό μας, θα πρέπει οι κάτοικοι και οι πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται σε όλο το επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό δίκτυο του Δήμου Κισάμου λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Ο δρόμος από Καλουδιανά προς Καστέλι (παλαιά εθνική) που διέρχεται ο Κακοπέρατος ποταμός είναι κλειστός και η διαδρομή θα γίνεται από το νέο οδικό δίκτυο.Η επικοινωνία με το Καστέλι θα γίνεται μόνο από την Νέα Εθνική οδό με πολύ προσοχή.

Ανακοίνωση Δήμου Κισσάμου

Λόγω κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ακραίων καιρικών φαινομένων ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει την διακοπή της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του Δήμου, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου εξαιρουμένου του Βόρειου Οδικού Αξονα μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης.

Για το λόγο αυτό επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα των ιδιωτών εργολάβων της περιοχής που μπορούν να συνεισφέρουν στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών.

Μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων:

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο του κοινωνού της ρόλου, με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα (κατά τόπους αυξημένες βροχές και καταιγίδες) , υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή τους μετακίνηση:

Να ενημερώνεστε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου πριν τη μετακίνηση

Να τηρείτε τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Να οδηγείτε με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχετε καλύτερα το όχημά σας και να αφήνετε αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορείτε να σταματήσετε με ασφάλεια

Να έχετε αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνεστε πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα

Να διατηρείτε τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός σας πάντα καθαρούς

Να φοράτε πάντα ζώνες ασφαλείας

Να ελέγχετε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας

Σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνεστε με τις υποδείξεις των τροχονόμων των Υπηρεσιών Τροχαίας και των αρμόδιων αρχών. Σε περίπτωση ανάγκης να επικοινωνείτε με το 100 (ΕΛ.ΑΣ), το 199 (Π.Σ.), το 166 (Ε.Κ.Α.Β.), τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και με τις αρμόδιες αρχές.





prismanews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!