tromaktiko: Έχασε τη δίκη η Samsung κατά της Apple για την πατέντα ευρεσιτεχνίας

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Έχασε τη δίκη η Samsung κατά της Apple για την πατέντα ευρεσιτεχνίας



Το αρμόδιο δικαστήριο στη Σεούλ αποφάσισε ότι η Apple δεν παραβίασε τις πατέντες ευρεσιτεχνίας της Samsung, δίνοντας ένα σπάνιο χτύπημα στην νοτιοκορεατική εταιρία κατασκευής smartphones και μάλιστα... στην έδρα της.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου της Νότιας Κορέας δεν είναι τόσο ψηλά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όσο η δικαστική διαμάχη των δύο εταιριών σε αμερικανικό έδαφος, ωστόσο υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Samsung στη στοιχειοθέτηση της υπόθεσης που σχετίζεται με τις πατέντες σχεδιασμού και λειτουργίας των smatphones. Η Samsung προχώρησε σε αγωγή σε μια προσπάθεια να ανακόψει την πώληση ορισμένων μοντέλων iPhone και iPad στη Νότια Κορέα.

Η νοτιοκορεατική εταιρία, η οποία έχει εμπλακεί σε μια σειρά δικαστικών μαχών με την Apple και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, ισχυρίζεται ότι κάποια προϊόντα της Apple παραβιάζουν τρεις πατέντες της που σχετίζονται με την τεχνολογία μηνυμάτων. Η Samsung υποστηρίζει ακόμη ότι το iPhone 4S και το iPhone 5 της Apple παραβιάζει δύο από τις τρεις πατέντες ευρεσιτεχνίας.

Το Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Σεούλ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της Samsung εναντίον της Apple, καθώς και το αίτημα της Samsung να καταβάλει 100 εκατ. γουόν ως αποζημίωση.

“Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου”, δήλωσε εκπρόσωπος της Samsung μετά την ανακοίνωση της απόφασης. “Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μας.”
newmoney.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!