tromaktiko: Πτώση στη Wall μετά από συνεχή άνοδο οκτώ εβδομάδων

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Πτώση στη Wall μετά από συνεχή άνοδο οκτώ εβδομάδων



Πτώση πραγματοποίησαν οι αμερικανικές μετοχές με τον S&P 500 να υποχωρεί από το ρεκόρ που κατέγραψε στις... προηγούμενες συνεδριάσεις και τον Dow να σημειωνει τη χειρότερη επίδοσή του από την 7η Νοεμβρίου, καθώς οι επενδυτές δείχνουν προβληματισμένοι με το αδύναμο ξεκίνημα στα ψώνια των διακοπών την ώρα που τα μεταποιητικός τομέας συνεχίζει να επεκτείνεται.

"Κατά κάποιο τρόπο περιμέναμε μία πτώση μετά το ανοδικό σερί οκτώ εβδομάδων, δεν υπάρχουν πολλά κίνητρα για να ρισκάρει κάποιος με τα κεφάλαιά του, ειδικά με τις θέσεις εργασίας που αναφέρθηκαν την Παρασκευή", δήλωσε ο Ian Kerrigan, ειδικός επενδύσεων στη JP Morgan Private Bank.

"Είχαμε μια τόσο καλή χρονιά που αν η αγορά θέλει να κάνει ένα διάλειμμα τον Δεκέμβριοι το... αξίζει" ανέφερε ο Kerrigan σημειώνοντας πως ο Dow έχει σημειώσει κέρδη 22% από την αρχή της χρονιάς, ο S&P 500 κερδίζει πάνω από 26% και ο Nasdaq ενισχύεται στο χρόνο πάνω από 34%.

"Για αγορά μετοχών όλα είναι θέμα της περιόδου. Ο Δεκέμβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες της χρονιάς", ανέφερε ο επικεφαλής στρατηγικής στο BTIG LLC, ο οποιος σημείωσε ότι η Wall Street κέρδισε 75% του χρόνου τον τελευταίο μήνα του έτους.

"Είναι πραγματικά ένας δυνατός μήνας, έτσι το να αρχίζει ο μήνας είναι το θέμα".

Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε σε μικρότερο ποσοστό τους αριθμούς την απόδοση και τη βιτρίνα," πρόσθεσε.

Ο Dow σημείωσε πτώση 0,48% στις 16.009 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,27% στις 1.801 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,37% στις 4.045 μονάδες.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011 αναρριχήθηκε το Νοέμβριο ο μεταποιητικός δείκτης PMI του Institute for Supply Management, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 57,3 μονάδες από 56,4 μονάδες τον Οκτώβριο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν επιβράδυνση του δείκτη στις 55 μονάδες.

Ξεχωριστή έκθεση έδειξε αύξηση των κατασκευαστικών δαπανών τον Οκτώβριο κατά 0,8%.

H μετοχές του EBay σημείωσε άνοδο 1,64% ενώ της Amazon.com σημείωσε πτώση 0,34% μετά την αναφορά της ερευνητικής ComScore για τις online δαπάνες τη “Μαύρη Παρασκευή”, οι οποίες αυξήθηκαν 15% στο ποσό-ρεκόρ των 1,2 δισ. δολ. Ωστόσο, συνολικά η κατανάλωση το εορταστικό διήμερο (Ημέρα των Ευχαριστών και Μαύρη Παρασκευή) χαρακτηρίζεται περισσότερο από μία χλιαρή έναρξη. Η Εθνική Ομοσπονδία Λιανικών Πωλήσεων εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 2,7% κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στα 57,4 δισ. δολ.

H μετοχή της Groupon, της online discount εταιρείας, υποχώρησε 3,31% μετά την υποβάθμισή της από την Goldman Sachs σε neutral από buy.

“Οι επενδυτές σήμερα αποτιμούν τις πληροφορίες για τις πωλήσεις κατά τη διάρκεια των αργιών της Ημέρας των Ευχαριστιών”, λέει στο Bloomberg o Jacques Porta, διαχειριστής κεφαλαίων στην Ofi Gestion Privee, με έδρα το Παρίσι. “Οι αγορές χρειάζονται να ξεκουραστούν για λίγο, καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους επειδή αυτή η χρονιά ήταν φανταστική για τα αμερικανικά χρηματιστήρια”.

Η Visa σημείωσε κέρδη 0,78%, η Microsoft ενισχύθηκε 0,71% ενω η EI du Pont κατέγραψε κέρδη 0,52%.

Η 3M Co υποχώρησε 4,49%, η Travelers Cos σημείωσε απώλειες 1,94%, η Home Depot κατέγραψε ζημιές 1,34%.
newmoney.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!