tromaktiko: Ξύδι το παρεξηγημένο: Διαβάστε 10 απίστευτες χρήσεις του!

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ξύδι το παρεξηγημένο: Διαβάστε 10 απίστευτες χρήσεις του!



Κι όμως το ξύδι έχει απίστευτες χρήσεις που ούτε φαντάζεστε...
1. Αφαιρέστε σημάδια από ιδρώτα στη μασχάλη. 

Τα σημάδια από ιδρώτα στη μασχάλη μπορούν να καταστρέψουν την αγαπημένη σας μπλούζα. Τα αποσμητικά κάνουν χειρότερα τα πράγματα στην αντίδρασή τους με τα άλατα του ιδρώτα. Ψεκάστε το λεκέ με δυνατό λευκό ξύδι πριν την πλύση και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

2. Μαλακώστε τα υφάσματα

Μισό ποτήρι λευκού ξυδιού στον κύκλο πλύσης όχι μόνο προστατεύει τα λινά και προστατεύει τα χρώματα, αλλά απομακρύνει και τα απομεινάρια απορρυπαντικού. Προτείνεται ακόμα ως αντικαταστάτη του μαλακτικού – απλά προσθέστε λίγο ξύδι κατά τον κύκλο του ξεπλύματος.

3. Γιατρέψτε τον πονόλαιμο

Πιείτε ή κάντε γαργάρες με λίγο ξύδι από μηλίτη διαλυμένο σε ζεστό νερό. Προσθέστε λίγο μέλι στο μείγμα για να το κάνετε πιο ανεκτό και να επωφεληθείτε και από τις δικές του ιδιότητες!.

4. Εξοντώστε τα μυρμήγκια

Κυκλοφορούν μικρά οικιακά μυρμήγκια στην κουζίνα σας; Ψεκάστε τα με ένα μείγμα 50-50 νερό-ξύδι και θα απομακρυνθούν. Το ξύδι "σβήνει" επίσης της οσμές των τροφών που τα οδηγούν στην κουζίνα.

5. Ανακουφίστε τους πονεμένους μυς

Το ξύδι από μηλίτη απορροφά το γαλακτικό οξύ μου συγκεντρώνεται στους μύες μετά την άσκηση και προκαλεί πόνο. Ανακατέψτε λίγες κουταλιές ξύδι σε ένα ποτήρι νερό, μουλιάστε ένα πανί και ακουμπήστε το στις πονεμένες περιοχές για 20 λεπτά.

6. Φρεσκάρετε την ατμόσφαιρα στο σπίτι σας

Μυρίζει τσιγαρίλα, καμένο φαγητό ή το κατοικίδιό σας: το ζήτημα είναι οι δυσάρεστες μυρωδιές είναι ενοχλητικές. Τα χημικά αποσμητικά, εκτός του ότι είναι βλαβερά για σας και το περιβάλλον, απλά καλύπτουν τις δυσάρεστες οσμές και κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Το οξικό οξύ του ξυδιού απορροφά τις μυρωδιές, ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε βρόμικες επιφάνειες.

7. Αφαιρέστε αυτοκόλλητα

Ζεστάνετε λίγο λευκό ξύδι και βουτήξτε ένα πανί. Τα αυτοκόλλητα στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου ή στην πόρτα της ντουλάπας αποτελούν παρελθόν.

8. Σταματήστε το λόξυγκα

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν φάρμακα για το λόξυγκα. Την επόμενη όμως φορά που θα σας πιάσει λόξυγκας δοκιμάστε ένα σφηνάκι ξύδι.

9. Καθαρίστε τις βούρτσες βαφής

Ξεχάσατε να πλύνετε τις βούρτσες σας και έχουν κοκκαλώσει. Μην τις πετάξετε! Γεμίστε ένα τηγάνι με λευκό ξύδι και φέρτε το σε σημείο βρασμού. Βουτήξτε τις βούρτσες στο ζέον ξύδι μέχρι η μπογιά να διαλυθεί.

10. Διαλύστε τη σκουριά

Το οξικό οξύ στο ξύδι αντιδρά με το οξείδιο του σιδήρου και απομακρύνει τη σκουριά από μικρά μεταλλικά υλικά: βίδες, παξιμάδια κλπ. Βάλτε τα σε ένα σκεύος γεμάτο με ξύδι και ξεπλύνετε καλά.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!