Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα, ώστε να εξαιρεθούν συγκεκριμένες ομάδες ανέργων.
Ο υπουργός εξήγησε ότι για το θέμα αυτό βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό.
Πάντως, το ΠΑΣΟΚ εμμένει στην ολοκληρωτική απόσυρση ή αναστολή του μέτρου και ο Δημήτρης Καρύδης ήδη έχει ρίξει έμμεσα βέλη προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, με το αιτιολογικό ότι το κόμμα δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για την εφαρμογή του μέτρου.
Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι το μέτρο των 25 ευρώ δεν αφορά την εξέταση στο νοσοκομείο, αλλά μόνο τη νοσηλεία.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής από το 25ευρο εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες, άτομα με αναπηρία άνω του 80%, άποροι, φυλακισμένοι, στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας.
Στο μεταξύ, τροπολογία για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ, άλλα και του ενός ευρώ ανά συνταγή στα φάρμακα, κατάθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή της, η Αξιωματική Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι ενδοκυβερνητικές κόντρες λίγους μήνες μετά την πανηγυρική υπερψήφιση του συγκεκριμένου μέτρου τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ότι άλλο ένα ζήτημα αντιμετωπίζεται ως μια ευκαιρία ανέξοδων επικοινωνιακών παιχνιδιών πάνω στην πλάτη ενός ελληνικού λαού».
Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι "κανένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει χωρίς υγειονομική περίθαλψη, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης", με την υποσημείωση ότι "καμιά δημοσιονομική σκοπιμότητα δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών".