tromaktiko: Πάτρα: "Πρώτα θα μας δώσεις τα 25 ευρώ και μετά θα σου βγάλουμε τον ορό"!

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Πάτρα: "Πρώτα θα μας δώσεις τα 25 ευρώ και μετά θα σου βγάλουμε τον ορό"!



Δεν έχει προηγούμενο αυτό που έζησε Πατρινός, ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της πόλης. Τη μέρα που έπαιρνε το εξιτήριο όπως καταγγέλλει στο ...
patrasevents, οι υπεύθυνοι της βάρδιας δεν του έβγαζαν τον ορό αν πρώτα δεν πλήρωνε το εισιτήριο των 25 ευρώ. Φυσικά και δεν θα τα πάρει πίσω, μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να καταργήσει τον νόμο - εξπέρ.

Σύμφωνα με την οικογένεια του ασθενούς, η περιπέτειά τους ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή και προσβλητική καθώς δεν είχαν σκοπό να μην πληρώσουν το εισιτήριο. Αυτό που απλά περίμεναν μετά από πολυήμερη νοσηλεία του συγγενούς τους στο νοσοκομείο, το πρώτο τους μέλημα ήταν να αισθανθεί αυτός καλύτερα όταν θα του έβγαζαν την υποδοχή που τοποθετείται στη φλέβα.

"Πρώτα θα μας δώσει τα 25 ευρώ και μετά θα σου βγάζουμε τον ορό", του είπαν προκαλώντας δυσφορία τόσο στον ασθενή όσο και στην οικογένειά του που αρκετή ταλαιπωρία είχε περάσει τις προηγούμενες μέρες.

Η συμπεριφορά των υπευθύνων, δικαιολογήθηκε ως εξής. Αρκετοί ήταν οι ασθενείς που έφευγαν από την ... πίσω πόρτα χωρίς να πληρώσουν. Παρόλα αυτά, η οικογένεια εκτίμησε ότι ήταν λίγο υπερβολική η συμπεριφορά τους.

Όπως και να έχει πάντως, ο ασθενής όπως και πολλοί άλλοι στην Πάτρα δεν θα πάρει πίσω τα 25 ευρώ και ας καταργήθηκε ο νόμος.

Ήδη στα Ταμεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας έχουν μπει 1.100 ευρώ από την είσπραξη του 25ευρου, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας, δεν μπορούν να επιστραφούν στους ασφαλισμένους αφού καταβλήθηκαν βάσει του Νόμου που ήταν σε ισχύ κατά τη διάρκεια της καταβολής του.

Σχετική εγκύκλιος εστάλη στα Νοσοκομεία, για να μην καταβάλλεται πλέον το ποσό αυτό.

patrasevents.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!