tromaktiko: Χτύπησε η γρίπη: 5 θάνατοι από τον ιό

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Χτύπησε η γρίπη: 5 θάνατοι από τον ιό



Στους πέντε ανέρχονται οι πολίτες που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με την εποχική γρίπη...
σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Πρόκειται για τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 31 έως 83 χρόνων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και οι πέντε άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους από την γρίπη ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ επιπλέον 5 άνθρωποι νοσηλεύονται σήμερα σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σημαντική άνοδος καταγράφεται και στον αριθμό των ασθενών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), μετά τη μόλυνσή τους με τους ιούς της εποχικής γρίπης.
Τα σοβαρά κρούσματα γρίπης που έχουν καταμετρηθεί είναι 14. Αφορούν κυρίως άνδρες πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα (χρόνιοι ασθενείς), αλλά για πρώτη φορά στη διάρκεια της εφετινής περιόδου αναφέρονται ανάμεσα στα θύματα της νόσου και 3 άνθρωποι που δεν είχαν επιβαρυμένο ιστορικό υγείας.
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνουν τον εμβολιασμό έναντι της γρίπης σε όλους όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή στους χρόνιους ασθενείς, τους καρδιοπαθείς, τους διαβητικούς, τους νεφροπαθείς, τους ανοσοκατασταλμένους σε όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και στους επαγγελματίες υγείας και κυρίως νοσηλευτές, ενώ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι ο εμβολιασμός αποτελεί το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό μέτρο, έναντι του ιού της γρίπης.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!