tromaktiko: Aποκλεισμένη από το πρωί η είσοδος των εγκαταστάσεων του ΑΔΜΗΕ στη Θεσσαλονίκη

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Aποκλεισμένη από το πρωί η είσοδος των εγκαταστάσεων του ΑΔΜΗΕ στη Θεσσαλονίκη



Αποκλεισμένη παραμένει από το πρωί η είσοδος των εγκαταστάσεων του ΑΔΜΗΕ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ξεπουλάει... στη Γερμανία τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας μας.

Εν τω μεταξύ αν και σύμφωνα με πηγές η τροπολογία για το ασφαλιστικό των εργαζομένων στη ΔΕΗ που είχε κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή πρόκειται να αποσυρθεί ωστόσο, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ που θα προχωρήσει κανονικά.

Τα πρωτοβάθμια Σωματεία της ΔΕΗ, έχουν εξαγγείλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα ενώ για αύριο Τετάρτη το μεσημέρι έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Υποστηρίζουν ότι, η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου για λόγους στρατηγικής και εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που έχει κατατεθεί στη Βουλή, το Δημόσιο θα διατηρήσει καταστατική μειοψηφία (34 % των μετοχών) στον ΑΔΜΗΕ.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!