tromaktiko: Η Γη θα καταστραφεί και φέτος, αυτή τη φορά κατά τους Βίκινγκ

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Η Γη θα καταστραφεί και φέτος, αυτή τη φορά κατά τους Βίκινγκ



Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 τη γλιτώσαμε φτηνά από τις προφητείες των Μάγια, αλλά φέτος ίσως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αν πιστέψουμε τους προγόνους των σκανδιναβών, ή τουλάχιστον αυτούς που ασχολούνται μαζί τους...
για τα προς το ζην.

Το Τέλος των Ημερών, σύμφωνα με κάποιους «μελετητές» της μυθολογίας των βόρειων περιοχών της Ευρώπης, γνωστό και ως Ράγκναροκ, δεν είναι καθόλου μακριά, καθώς θα προκύψει στις 22 Φεβρουαρίου.

Είναι κάπως παρήγορο πάντως παρήγορο να ξέρει κανείς ότι δεν θα την πληρώσουμε μόνο εμείς οι θνητοί. Μετά το προειδοποιητικό σάλπισμα από... μία ταράτσα στο Γιορκ, με μία σάλπιγγα που ανήκει στον θεό Χέιμνταλρ, θα αρχίσει η σφαγή. Ο θεός Οντιν θα σκοτωθεί από τον λύκο Φένριρ και θα χαθούν και οι υπόλοιποι θεοί «δημιουργοί». Κατά τη διάρκεια του Ράγκναροκ οι ακτίνες του ήλιου θα γίνουν μαύρες και οι καιρικές συνθήκες τρομακτικές.

«Αδέρφια θα σκοτώνονται μεταξύ τους και τα ξαδέρφια θα αιμομικτούν ... μία εποχή του τσεκουριού, μία εποχή του σπαθιού, οι ασπίδες θα σπάσουν, μία εποχή του ανέμου, εποχή του λύκου, πριν ο κόσμος βουτήξει στα νερά. Κανείς δεν θα δείχνει έλεος στον άλλο», είναι μία ελεύθερη απόδοση στίχων ενός «προφητικού» ποιήματος.

Τελικά, σε μία μάλλον αναμενόμενη εξέλιξη που επιβεβαιώνει όσα ξέρουμε για τις θρησκείες εδώ και χιλιάδες χρόνια, ο κόσμος θα χαθεί κάτω από τα νερά και μόνο ένα ζευγάρι ανθρώπων θα επιζήσει για να επανακατοικήσει τον κόσμο...

Και επειδή μπορεί να καταστραφεί ο κόσμος αλλά το χρήμα θα επιζήσει, η ημερομηνία για το τέλος του κόσμου συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του πανηγυριού των οπαδών των θεοτήτων των Βίκινγκ.

Και όλως τυχαίως, αυτό πραγματοποιείται στο Γιορκ...

e-go.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!