tromaktiko: Χρήσιμες συμβουλές: Συμφέρει τελικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Χρήσιμες συμβουλές: Συμφέρει τελικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο;



Σήμερα το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εξελίξεις της τεχνολογίας και παρότι αποτελεί ένα προϊόν της τελευταίας πενταετίας, χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό πρώην καπνιστών.

Σε αυτό το άρθρο δε θα ασχοληθούμε με το...
κατά πόσο το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι υγιεινό, αφού υπάρχει πληθώρα άρθρων στο διαδίκτυο που πραγματεύεται το συγκεκριμένο θέμα. Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με το εάν το ηλεκτρονικό τσιγάρο συμφέρει την τσέπη του Έλληνα καπνιστή.

Ας μιλήσουμε με νούμερα λοιπόν:
Ένας καπνιστής που καταναλώνει ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, πληρώνει από 100 έως 120 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τη μάρκα που καπνίζει.

Ο ίδιος καπνιστής, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό τσιγάρο, πληρώνει για τα αναλώσιμά του (αντιστάσεις / ατμοποιητές και υγρά αναπλήρωσης) από 15 έως 30 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το μοντέλο ηλεκτρονικού τσιγάρου που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί.

Βλέπουμε, λοιπόν, πως ένας συνηθισμένος καπνιστής που αποφασίζει να προμηθευτεί ηλεκτρονικό τσιγάρο, κερδίζει έως και 105 ευρώ κάθε μήνα!

Θα πρέπει φυσικά σε αυτό το σημείο να αναφερθούμε και στην αρχική επένδυση που θα πρέπει να κάνει ο καπνιστής, προκειμένου να προμηθευτεί μία συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου. Η επένδυση, όμως, αυτή είναι πραγματικά μικρή σε κόστος, το οποίο ξεκινάει από τα 19,90 ευρώ μόνο! Για παράδειγμα μπορεί να προμηθευτεί το Medicre eGo SmokeMaster ή το Delirium 69, τα οποία αποτελούν αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις.

Βλέπουμε, λοιπόν, πόσο εύκολα μπορεί ένας καπνιστής να εξοικονομήσει μέχρι και 87,5% των χρημάτων που σπαταλούσε στα παραδοσιακά τσιγάρα, διατηρώντας ωστόσο την απόλαυσή του.

Λαμβάνοντας υπόψη μας και τις αναμενόμενες, επιπρόσθετες αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων, το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί σήμερα την πιο εύκολη και συμφέρουσα επιλογή εναλλακτικού καπνίσματος.

*ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ "ΚΛΙΚ" ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!