tromaktiko: Το καλοκαίρι οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Το καλοκαίρι οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος



Το καλοκαίρι, μετά τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους...
την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της διετίας 2015-2016, αλλά και ενός ενδεχόμενου «ανοίγματος» στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ολι Ρεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Wall Street Journal».

Οσον αφορά την τρέχουσα αξιολόγηση από την τρόικα, εκτίμησε ότι θα τραβήξει σε μάκρος.
«Μέσα στους επόμενους μήνες» αναμένεται να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, τόνισε χαρακτηριστικά.
Οπως σχολιάζει η εφημερίδα, οι δηλώσεις του έρχονται να εντείνουν τις ανησυχίες ότι η διάσωση των 240 δισ. ευρώ της χώρας κινδυνεύει να βγει εκτός τροχιάς.
Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων της τρόικας επρόκειτο να επιστρέψει στην Αθήνα για συζητήσεις εδώ και εβδομάδες, αλλά δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της επιστροφής τους.
Ο κ. Ρεν δήλωσε πως ελπίζει ότι θα επιστρέψουν πριν από το τέλος του Ιανουαρίου, ενώ τα πιο υψηλόβαθμα μέλη της ομάδας θα έρθουν λίγο αργότερα.
«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις εργασίες της», προσέθεσε, επικαλούμενος τις καθυστερήσεις στην προετοιμασία των διαπραγματεύσεων για τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ως τον λόγο που έχει σημειωθεί στασιμότητα στην πρόοδο της αναθεώρησης.
Η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας για το δεύτερο μισό του 2014 και η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι, διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Οπως είπε, οι τρόποι μείωσης του χρέους θα αναζητηθούν το καλοκαίρι.
Η «Wall Street Journal» επισημαίνει ότι είναι σημαντικό το πότε θα συζητηθεί η ελληνική διάσωση, κυρίως λόγω των ευρωεκλογών του Μαΐου, στις οποίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έρχεται αντιμέτωπος με μια αυξημένη πιθανότητα ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!