tromaktiko: Αίγυπτος: Τέσσερις νεκροί σε επεισόδια

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Αίγυπτος: Τέσσερις νεκροί σε επεισόδια



Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με την αστυνομία...
Η βία ξέσπασε μια μέρα πριν οι αιγυπτιακές αρχές ανακοινώσουν τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στη χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη με αντικείμενο την έγκριση του νέου Συντάγματος.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από σφαίρα στον λαιμό στην πόλη Φαγιούμ, νότια του Καΐρου, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Τρεις άλλοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην περιοχή του Καΐρου, ανέφεραν επίσης οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Δύο έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς ενώ οι συνθήκες του θανάτου του τρίτου θύματος είναι ασαφείς. Οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συγκρούστηκαν επίσης με τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη του Σουέζ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο MENA, καθώς και στην Ισμαηλία και σε μια σειρά από συνοικίες στην πρωτεύουσα Κάιρο.

Στο κεντρικό Σινά, ένοπλοι προκάλεσαν έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου ο οποίος εφοδιάζει με ενέργεια βιομηχανική ζώνη. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά από την έκρηξη υπήρξε διακοπή του εφοδιασμού με φυσικό αέριο σε ορισμένα εργοστάσια της περιοχής.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Χασέμ ελ- Μπεμπλαουί καταδίκασε την επίθεση και υποσχέθηκε να τιμωρήσει αυτά τα εγκλήματα.

Πηγή: Reuters
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!