tromaktiko: Τσίπρας: Η Ελλάδα οδηγείται σε τρίτο μνημόνιο

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Τσίπρας: Η Ελλάδα οδηγείται σε τρίτο μνημόνιο



Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, από την Ολλανδία κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση...
του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας με θέμα «Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία».

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στις συνέπειες των μνημονίων και ανέφερε ότι η Ελλάδα οδηγείται σε τρίτο μνημόνιο «ίσως με ένα διαφορετικό όνομα, αλλά με τις ίδιες πολιτικές, με νέα μέτρα λιτότητας. Γι' αυτό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είναι αυτός που στην πραγματικότητα θέτει το δίλημμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα: Λιτότητα ή ανάπτυξη, Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε συνειδητοποιήσει μέχρι σήμερα ότι «η πολιτική εξαπάτηση πετυχαίνει μόνο μία φορά. Πως οι Έλληνες είναι σε επαγρύπνηση».
«Θυμούνται την προεκλογική του υπόσχεση το 2012 για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και ακύρωση των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Θυμούνται επίσης την μετεκλογική του στροφή: Τη δημόσια συγγνώμη στην κ. Μέρκελ για το αντιμνημονιακό του παρελθόν και τη μετέπειτα υποταγή του στις πολιτικές της», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η δημοκρατία βρίσκεται σήμερα σε κίνδυνο και υποχωρεί εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, που προκαλεί την ύφεση και την εκτίναξη της ανεργίας.
«Η δημοκρατική αναδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι κεντρικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία μας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητώντας άμεσα τον τερματισμό της λιτότητας η οποία όπως έχει αποδειχθεί είναι μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή, μια καταστροφή για τη δημοκρατία», ανέφερε ο κ.Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως η λιτότητα αποτελεί από μόνη της κρίση , δεν είναι μια λύση στην κρίση.
«Εμείς λέμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρχει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ανέφερε πως «η δημοκρατία για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη» και προειδοποίησε για τα φαινόμενα της ξενοφοβίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού που έχουν εκδηλωθεί τόσο στην Ολλανδία όσο και στην Ελλάδα.
Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Αριστερά στην Ευρώπη θα είναι η θετική έκπληξη στις ευρωεκλογές του Μαΐου .
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας και πλαισιώθηκε από ένα ευρύ φάσμα καταξιωμένων στα πεδία δράσης τους ομιλητών, πολιτικών, εκπροσώπων φορέων, πανεπιστημιακών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!