tromaktiko: Αντιρατσιστικό μήνυμα Ιερώνυμου: Καμία διάκριση σε οποίον έχει την ανάγκη μας

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Αντιρατσιστικό μήνυμα Ιερώνυμου: Καμία διάκριση σε οποίον έχει την ανάγκη μας



Καθαρό μήνυμα απέναντι σε νοοτροπίες ξενοφοβίας και ρατσισμού έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Αγίου Μάρκου του..
Ευγενικού, στα Κάτω Πατήσια.

Σε μια πολυπληθή γειτονιά της Αθήνας, που δοκιμάζεται από υψηλό δείκτη ανεργίας και φτώχεια, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής, που προκαλούν ανασφάλεια κι αποξένωση:

«ο τόπος περνάει δύσκολες ώρες και, δυστυχώς, η αβεβαιότητα για το μέλλον έχει φωλιάσει στον καθένα χωριστά». Πέρα από τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα, μίλησε ακόμη για τις συνέπειες της κρίσης, όπως ο φόβος και η αντικοινωνική συμπεριφορά.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της ευαγγελικής περικοπής για το θαύμα που έγινε στους δέκα λεπρούς, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για τους κοινωνικά αποκλεισμένους της εποχής μας, δηλαδή στους οικονομικά ασθενείς και τους μετανάστες. Σε αυτούς ειδικά προέτρεψε ν’ απλώσουμε το χέρι, χωρίς δισταγμό. «Καμία διάκριση σε όποιον έχει την ανάγκη μας…όταν υπάρχει αγάπη, αυτή μας δείχνει τον τρόπο να βοηθήσουμε, χωρίς καμιάν εξαίρεση», υπογράμμισε με ένταση ο Αρχιεπίσκοπος, απευθυνόμενος στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει το ναό.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!