tromaktiko: Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Γ.Σγουρού σε έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Γ.Σγουρού σε έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής



Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, στο έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Θηβών, με στοιχεία βιοκλιματικού χαρακτήρα...
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Αιγάλεω, Χρήστο Καρδαρά, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κώστα Παπαντωνίου, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κώστα Καράμπελα, καθώς και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Μαριδάκη Στέλιο, Πανταλάκη – Ανδριανοπούλου Ιωάννα και Βλάχο Ιωάννη, επισκέφθηκε άλλο ένα πολύ σημαντικό έργο που εκτελείται στη Λ. Θηβών, το οποίο αφορά στην ανάπλασή της με στοιχεία βιοκλιματικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το οποίο προβλέπει την αντικατάσταση των παλαιών πλακοστρώσεων, με νέες, ψυχρές, και φωτοκαταλυτικές πλάκες, οι οποίες θα μειώσουν τη θερμοκρασία της περιοχής κατά 2 με 3 βαθμούς, ενώ παράλληλα θα διασπούν τους ρύπους.

Η ανάπλαση θα αφορά τα πεζοδρόμια και την κεντρική νησίδα, της οποίας η φύτευση ενισχύεται με 1200 δένδρα και θάμνους. Το έργο, το οποίο είναι μήκους 3,5 χιλιομέτρων, ολοκληρώνεται με την εγκατάσταση στην κεντρική νησίδα φωτιστικών τύπου LED. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 5,1 εκ. ευρώ και καλύπτεται πλήρως από πιστώσεις του ΕΣΠΑ μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών, τονίζοντας πως και αυτό το έργο, όπως όλα τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, προχωρεί με γοργούς ρυθμούς, πάντα εντός του χρονοδιαγράμματος και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα πιο γρήγορα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον άρτιο σχεδιασμό και με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!