tromaktiko: Εργαζόμενοι στο ΙΚΑ «αδειάζουν» τον Βρούτση για τη μείωση της μαύρης εργασίας

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Εργαζόμενοι στο ΙΚΑ «αδειάζουν» τον Βρούτση για τη μείωση της μαύρης εργασίας



Παρά τα χθεσινά “χαμόγελα” της ηγεσίας του υπουργείο Εργασίας για τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για την καταπολέμηση της... αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας και την εκτίμηση του υπουργού, Γιάννη Βρούτση για θετικές εξελίξεις που αντανακλώνται και στην πορεία εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ υποστηρίζουν ότι η μαύρη εργασία οργιάζει.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΙΚΑ, μία ημέρα μετά τα στοιχεία που παρουσία ο κ. Βρούτσης,. Παρουσιάζει τα δικά της στοιχεία και αναφέρεται σε περιστατικά στην Πάτρα.

Τα στοιχεία

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Αποκαλυπτικό της έντασης του φαινομένου είναι τα τελευταία στοιχεία που πρόεκυψαν από 2 συνεργεία ελέγχου που επισκέφτηκαν και έλεγξαν επιχειρήσεις της περιοχής Πατρών από 17/1/2014 - 20/1/2014.

»Συγκεκριμένα ελέχθησαν 130 επιχειρήσεις (Βιομηχανίες - Υπηρεσίες καθαρισμού - security νοσοκομείου Ρίου - Ταξί - Λαϊκές αγορές - φορτηγά - Υγειονομικού ενδιαφέροντος) και διαπιστώθηκε ότι 85 επιχειρήσεις απασχολούσαν ανασφάλιστο προσωπικό. Ποσοστό 60%.

»Από τους 741 ευρεθέντες εργαζόμενους, 280 βρεθήκαν ανασφάλιστοι. Ποσοστό 37,8%.

»Ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει το μέγεθος του φαινομένου είναι ότι τις τελευταίες 10 μέρες είχαν καταχωρηθεί στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού 244 νέοι εργαζόμενοι.

»Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Εργασίας όχι μόνο δεν έλυσαν, αλλά ούτε μείωσαν το πρόβλημα της μαύρης αδήλωτης εργασίας που αποτελεί πληγή για το Δημόσιο Σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που σήμερα έχει περισσότερους από ποτέ νέους πόρους για να μη διαταραχτεί η ισορροπία του» καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ.
sofokleousin.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!