tromaktiko: Δήλωση Σταυρούλας Ξουλίδου με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού παιδείας για τις αλλαγές στην ελληνική εκπαίδευση

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Δήλωση Σταυρούλας Ξουλίδου με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού παιδείας για τις αλλαγές στην ελληνική εκπαίδευση



Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των...
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά ο Υπουργός Παιδείας ακολουθεί τη γνωστή τακτική του θεάτρου σκιών και συγκαλύπτει τις σαρωτικές αλλαγές στο χώρο της Παιδείας που οι μνημονιακές δεσμεύσεις επιβάλλουν, μετονομάζοντάς τες σε δήθεν μεταρρυθμιστικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις.

Ο υπουργός Παιδείας, συνέχισε η κ. Ξουλίδου, συνεχίζει να εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς και να τους κρατά σε καθεστώς αβεβαιότητας παρατείνοντας το χρόνο που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και οδηγώντας τους τελικά σε οριστική απόλυση, την ίδια στιγμή που τα κενά στην εκπαίδευση είναι τεράστια και αφήνουν μετέωρη την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εξακολουθεί να φάσκει και να αντιφάσκει αφού από τη μια παρατείνει τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς καταργώντας επίσημες αργίες και από την άλλη συζητά την καθιέρωση της «λευκής εβδομάδας» στα σχολεία, αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τα αντιπαιδαγωγικά και εν γένει αντιαναπτυξιακά μέτρα στα οποία μας έχει συνηθίσει ο Υπουργός δεν έχουν τέλος, καθώς η σημερινή κατάσταση στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αργό θάνατο ολόκληρου του εκπαιδευτικού οικοδομήματος. Τι να σχολιάσει κανείς; Τα κενά στις οργανικές θέσεις και την απειλή της απόλυσης των διαθέσιμων εκπαιδευτικών; Τις αμέτρητες χαμένες διδακτικές ώρες σε σχολεία και Πανεπιστήμια; Την ασυνεννοησία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με τις Πρυτανικές Αρχές; Την υποβάθμιση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης; Την έλλειψη οργάνωσης ενόψει των επερχόμενων Πανελληνίων Εξετάσεων; Το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και την απαξίωση τους; Η μήπως την στοχευμένη δημιουργία κλίματος αδιαφορίας ώστε οι μαθητές να αποστρέφονται την εκπαίδευσή τους;

Αναλάβετε επιτέλους πολιτικές και κοινωνικές ευθύνες, κ. Υπουργέ και μην αφήσετε να χαθεί η ευκαιρία που η θέση που κατέχετε σας προσφέρει: Την πραγματική και ουσιαστική αναδιάρθρωση της Ελληνικής Παιδείας, μακριά από αλλότρια μνημονιακά συμφέροντα και συνειδητά λανθασμένες επιλογές».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!