tromaktiko: Αποτροπιασμός και φρίκη για τη μαζική σφαγή δελφινιών στην Ιαπωνία

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αποτροπιασμός και φρίκη για τη μαζική σφαγή δελφινιών στην Ιαπωνία



Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν οι εικόνες που ήρθαν στο φως και δείχνουν Ιάπωνες ψαράδες να οδηγούν στα αβαθή ένα μεγάλο κοπάδι δελφινιών και να θανατώνουν... με βάναυσο τρόπο τουλάχιστον 30.

Πριν αρχίσει η σφαγή, ψαράδες ύψωσαν ένα μουσαμά μπροστά από την είσοδο του κολπίσκου για να εμποδίσουν τους ακτιβιστές και τους δημοσιογράφους να δουν το μακελειό. Μια μεγάλη λίμνη αίματος πέρασε κάτω από το μουσαμά και απλώθηκε σ' όλο τον κόλπο.

«Μια μεταλλική ράβδος καρφώνεται στη σπονδυλική στήλη τους, και αφήνονται να αιμορραγήσουν, να πάθουν ασφυξία και να πεθάνουν. Έπειτα από τέσσερις τραυματικές ημέρες που κρατούνται αιχμάλωτα στον κολπίσκο της σφαγής, υφίστανται μια βάναυση επιλογή, χωρίζονται από την οικογένειά τους και σήμερα ενδεχομένως θανατώνονται», δήλωσε η Μελίσα Σίγκαλ, ακτιβίστρια της οργάνωσης Sea Shepherd.

Η Sea Shepherd έδωσε στη δημοσιότητα live stream από το σημείο, καθώς δελφίνια προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν από τα δίχτυα των ψαράδων. Σύμφωνα με την οργάνωση, περισσότερα από 200 ζώα παρέμειναν νηστικά επί τουλάχιστον τρεις ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαλογής των δελφινιών που θα πωληθούν σε ενυδρεία και πάρκα ακόμη και προς 200.000 δολάρια το καθένα. Τα υπόλοιπα θανατώνονται...

Η απευθείας μετάδοση εικόνας από τον όρμο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς επωνύμους να καταδικάζουν και εκείνοι την πρακτική, την οποία οι Ιάπωνες υπερασπίζονται ως μέρος της παράδοσής τους.

«Μου προκαλεί έντονη ανησυχία το απάνθρωπο κυνήγι δελφινιών. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι εναντίον της αλίευσης» δελφινιών με αυτή τη μέθοδο, έγραψε στο Twitter η νέα πρέσβειρα της χώρας στην Ιαπωνία Κάρολαϊν Κένεντι. «Αγαπητή Ιαπωνία, πώς μπορεί μια τόσο εντυπωσιακή, υπέροχη, πανέμορφη χώρα να επιτρέπει τέτοιες αιματηρές αδικίες στον Όρμο; Σας παρακαλούμε, ελέγξτε τους δολοφόνους σας», έγραψε η γνωστή ηθοποιός Κίρστι Άλεϊ.
imerisia.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!