tromaktiko: Ο Περιφερειάρχης Αττικής στην κοπή της πίτας των Κρητικών Σωματείων

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο Περιφερειάρχης Αττικής στην κοπή της πίτας των Κρητικών Σωματείων



Στην εκδήλωση για την κοπή πίτας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων παρέστη χθες, Κυριακή 26.01.2014, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Σγουρός, παίρνοντας αφορμή από την εθνική και πολιτιστική δράσης της Ομοσπονδίας, τόνισε ότι «σήμερα υπάρχουν 1.000 και περισσότεροι λόγοι για να φυλάμε τις παραδόσεις μας, αφού αυτές είναι που συγκροτούν την ταυτότητα κάθε λαού αλλά και κάθε τόπου», ενώ επεσήμανε ότι «είναι επιβεβλημένη η διαφύλαξη και η μεταφορά του Κρητικού πολιτισμού από γενιά σε γενιά, καθώς είναι εκφραστής της λαϊκής παράδοσης με μακρά ιστορία, αφού αποτελεί υλοποίηση της ιδέας του Ελευθερίου Βενιζέλου».

---------------------------------------------------------------------------------

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, κ. Ιωάννη Σγουρού
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί προσκεκλημένοι, θέλω κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, για την τιμητική πρόσκληση.
Νιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας σε μια εκδήλωση που γίνεται γι’ άλλη μια χρονιά, πάνω στο πλοίο της ANEK.
Παίρνοντας αφορμή από την εθνική και πολιτιστική δράση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων θα τονίσω, ότι σήμερα υπάρχουν 1000 και περισσότεροι λόγοι για να φυλάμε τις παραδόσεις μας.
Οι παραδόσεις είναι αυτές που συγκροτούν την ταυτότητα κάθε λαού, αλλά και κάθε τόπου.
Είναι αυτές που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους άλλους, μέσα στο χαοτικό περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης, που απειλεί τις αξίες και τις πολιτιστικές μας ιδιαιτερότητες.
Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων η διαφύλαξη και η μεταφορά του Κρητικού πολιτισμού, από γενιά σε γενιά, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης της.
Είναι εκφραστής της λαϊκής παράδοσης με μακρά ιστορία που ξεκινά από το 1928, αφού αποτελεί υλοποίηση της ιδέας του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Εύχομαι σ’ όλους και όλες καλή χρονιά με υγεία και αγάπη.
Και παίρνοντας αφορμή από τις παραδόσεις, ας ευχηθούμε ότι την νέα χρονιά στην πατρίδα μας δεν θα ισχύσει το «παν μέτρον άριστον αλλά το «μέτρον άριστον»

Σας ευχαριστώ

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!