tromaktiko: Το δίλημμα του Σαμαρά για τις εκλογές του Μαΐου

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Το δίλημμα του Σαμαρά για τις εκλογές του Μαΐου



Ενώπιον ενός κρίσιμου διλήμματος βρίσκεται ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει λάβει διαβεβαιώσεις από... τα “κατάλληλα κέντρα” ότι θα του δοθεί ένα “δώρο” την παραμονή των ευρωεκλογών.

Ποιο θα είναι αυτό; Θα ανακοινωθεί και επισήμως από τις Βρυξέλλες ότι ετοιμάζεται διαχειρίσιμη λύση για το ελληνικό χρέος. Αυτό πρακτικά θα συνεπάγεται ότι η χώρα θα μπαίνει κατ’ αυτόν τον τρόπο στην τελική ευθεία για την οριστική έξοδο της από την εξαετή κρίση. Εννοείται ότι μια τέτοια ανακοίνωση θα αποτελούσε μεγάλη ανάσα για την κυβέρνηση, η οποία θα μπορούσε να “βγει” και να πει στους πολίτες ότι οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες, αλλά έπιασαν τόπο, έστω και αν από την ΕΕ δεν θα γίνει γνωστό με ποιον ακριβώς τρόπο θα γίνει διαχειρίσιμο το χρέος.

Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς φέρεται προβληματισμένος. Εκείνο που τον ανησυχεί είναι μήπως ενεργώντας πλέον εκ του ασφαλούς, οι πολίτες καταψηφίσουν την κυβέρνηση στις εκλογές του Μαΐου, εκτιμώντας ότι οι επιπτώσεις, πλέον, θα είναι ελάχιστες, αφού η λύση για το χρέος θα έρχεται.

Σύμβουλοι του μάλιστα του προτείνουν να πιέσει για να μην γίνει η ...ανακοίνωση της ΕΕ, σχετικά με το χρέος, κι έτσι να πάει στις εκλογές του Μαΐου με τα ερωτηματικά για την οικονομία να παραμένουν αναπάντητα. Με ενδιαφέρον, τώρα, αναμένεται η τελική του απόφαση, από την οποία, όπως γίνεται κατανοητό, θα κριθούν πολλά στις εκλογές.
voria.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!