tromaktiko: Αυστριακή παρέμβαση στο Σκοπιανό

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Αυστριακή παρέμβαση στο Σκοπιανό



Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης, Ιστορικός
Τελευταία, ίχαμε μια πικρή παρατήρηση του Αυστριακού ΥΠΕΞ. Δήλωσε εκνευρισμένος ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βάλει ξανά
βέτο στην... είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε.Το επιχείρημα του ήταν οτι αυτή η διένεξη βλάπτει την ησυχία στα Δυτικά Βαλκάνια.
Η κοινή γνώμη κοιτάει ανήσυχα την παρέμβαση και περιμένει την ελληνική αντίδραση.Το ελληνικό ΥΠΕΞ θέλει να απαντήσει δυναμικά,μα έχει μπλόκ από το υπουργείο οικονομικών. Η Αυστρία  εχει πολλές μετοχές στην ΕΚΤ και εύλογα φοβάται την μείωση του ποσού του τρίτου μνημονίου καθώς και επιβάρυνση των όρων του.
Πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; Μα, μέσα από μυστική διπλωματία με την Αγγλία και την Γαλλία στα πλαίσια των διεθνών φόρα για την εξουδετέρωση της Αυστριακής απειλής στην ελληνική γεωπολιτική.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!