η οποία καταδικάστηκε για την απαγωγή και πώληση επτά βρεφών σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Η Ζανγκ Σουξία, μαιευτήρας σε νοσοκομείο της κομητείας Φουπίνγκ, έπεισε τους γονείς των βρεφών να της τα παραδώσουν λέγοντάς τους ότι τα νεογέννητα παιδιά τους υπέφεραν από σοβαρές παθήσεις.
Κατά το διάστημα 2011-2013, πούλησε τα βρέφη σε τιμές που έφθαναν μέχρι και τα 2.637 ευρώ σε διακινητές.Ένας από αυτούς πέταξε στα σκουπίδια ένα νεογέννητο κοριτσάκι που ήταν άρρωστο, θεωρώντας ότι είχε πεθάνει, αναφέρει σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του το δικαστήριο. Η 55χρονη Ζανγκ δεν καταδικάστηκε για τον θάνατο του βρέφους, αλλά το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ήταν συνυπεύθυνη. Το βρέφος αυτό δεν βρέθηκε ποτέ. Τα άλλα έξι βρέφη επιστράφηκαν στους γονείς τους ύστερα από αστυνομική έρευνα, σύμφωνα με το δικαστήριο της πόλης Γουεϊνάν.
Την περασμένη εβδομάδα, ένα άλλο δικαστήριο της ίδιας πόλης δίκασε τέσσερις αξιωματούχους, περιλαμβανομένου του διοικητή του νοσοκομείου όπου εργαζόταν η Ζανγκ, με την κατηγορία της «σοβαρής παράβασης καθήκοντος» επειδή επέτρεψε στην μαιευτήρα να πουλήσει τα νεογέννητα.
Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, τρεις ανώτατοι αξιωματούχοι και πολλά άλλα μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου αποπέμφθηκαν για εμπλοκή στο σκάνδαλο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η Ζανγκ, η οποία προφυλακίστηκε τον Αύγουστο και δικάστηκε τον Δεκέμβριο, είναι άγνωστο αν θα ασκήσει έφεση. Η θανατική ποινή με αναστολή στην Κίνα μετατρέπεται συνήθως σε ισόβια κάθειρξη--ακόμη και σε 25ετή κάθειρξη-- ανάλογα με την διαγωγή του κρατουμένου.
Παρά τις επιτυχίες της αστυνομίας τα τελευταία χρόνια, το πρόβλημα της παράνομης διακίνησης ανθρώπων εξακολουθεί να υφίσταται στην Κίνα.
Μέχρι πολύ πρόσφατα, ο κινεζικός νόμος επέβαλε την πολιτική του ενός παιδιού, η οποία άλλαξε επιτρέποντας και δεύτερο παιδί όταν ένας από τους δύο γονείς είναι μοναχοπαίδι. Στη χώρα προτιμώνται τα υγιή αγόρια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.