tromaktiko: Guardian: Καχύποπτη η βοήθεια του Σόρος στην Ελλάδα

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Guardian: Καχύποπτη η βοήθεια του Σόρος στην Ελλάδα



Την οικονομική του υποστήριξη στην Ελλάδα επεκτείνει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος με την ίδρυση του πρώτου κέντρου αλληλεγγύης, ως βοήθεια σε όσους πλήττονται... από την οικονομική κρίση, όπως αναφέρει ο Guardian σε δημοσίευμά του με τίτλο: «Ο Τζορτζ Σόρος ανοίγει κέντρα αλληλεγγύης για να βοηθήσει τους Έλληνες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση».

«Τα εγκαίνια ενός τέτοιου κέντρου στη Θεσσαλονίκη, έρχονται την ίδια στιγμή που όλο και περισσότεροι Ελληνες στρέφονται σε εκκλησίες και φιλανθρωπικά ιδρύματα για βοήθεια», σημειώνει σε δημοσίευμά του ο Guardian.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο γνωστός επενδυτής «θα βοηθήσει την Ελλάδα λόγω της απουσίας της δημόσιας πρόνοιας την ώρα που η χώρα παλεύει με το χρέος της».

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα επισημαίνει πως «το κέντρο, το οποίο είναι ένα κομβικό σημείο για τις ΜΚΟ που προσφέρουν υγειονομική περίθαλψη και νομικές συμβουλές, έχει γεμίσει με αιτήματα μόλις λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα των θυρών του».

Ο Σόρος ο οποίος θέλει να δημιουργήσει κέντρα αλληλεγγύης σε εθνικό επίπεδο, έχει παράσχει στήριξη για το πετρέλαιο θέρμανσης σε περίπου 190 ιδρύματα συμπεριλαμβανομένων ορφανοτροφείων, παιδικών σταθμών, σχολείων και γηροκομείων, σε όλη την Ελλάδα, τονίζει η βρετανική εφημερίδα και επισημαίνει πως «η βοήθειά του δεν είναι χωρίς διαμάχη. Τα κίνητρα του επενδυτή προκαλούν καχυποψία. Αρκετοί σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων απαντούν αρνητικά στις δωρεές πετρελαίου που κάνει, με αποτέλεσμα τη σφοδρή αντίδραση του Γιάννη Μπουτάρη την προηγούμενη εβδομάδα».

«Ο καθένας ξέρει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος του» λέει ο Σόρος. «Εάν ο επίσημος τομέας μπορούσε να παραιτηθεί από την επιστροφή, το ιδιωτικό κεφάλαιο θα επιστρέψει και η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακάμψει γρήγορα» δήλωσε ο επενδυτής σύμφωνα με τον Guardian.
dealnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!